03 Eylül 2013 17:08

Çok katlı binayla yeşili koruyacaklarmış

İSTANBUL Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel’in, Fatih Ormanı Yerleşkesine ek olarak 180 bin metre karelik alanın ağaçlar kesilerek imara açılması konusunda verdiği soru önergesine Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’dan cevap geldi.Bakan Eroğlu,  Fatih Ormanı Yerleşkesindeki yapıların 50 yıl öncesinin ihtiyaçların

Çok katlı binayla yeşili koruyacaklarmış
Paylaş

İSTANBUL Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel’in, Fatih Ormanı Yerleşkesine ek olarak 180 bin metre karelik alanın ağaçlar kesilerek imara açılması konusunda verdiği soru önergesine Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’dan cevap geldi.
Bakan Eroğlu,  Fatih Ormanı Yerleşkesindeki yapıların 50 yıl öncesinin ihtiyaçlarına göre yapıldığını ve depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle kaldırılarak yerine çok katlı bina yapılması yönünde taslak çalışma yaptıklarını açıkladı. Bakan Eroğlu, çok katlı bina yaparak yeşil alanın artırılacağını iddia ederken, hazırladıkları taslağa göre Fatih Ormanı Yerleşkesinde ağaç kesilmesini öngörmediklerini ileri sürdü. Dünya Ormancılık Merkezinin Fatih Ormanı Yerleşkesine yapılmasının gündeme geldiğini belirten Eroğlu, bunun için mevcut kampusun batısında yer alan 17 hektarlık orman alanının “Eğitim ve Uygulama Ormanı” olarak düzenlenmesinin taslak çalışması dahilinde olduğunu bildirdi. (AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sığınağı satmakta kararlılar

SONRAKİ HABER

Hindistan’dan dolara karşı ortak cephe önerisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...