22 Şubat 2011 22:27

Dörtyol’a ağaç müzesi kuruluyor

HATAY’ın Dörtyol ilçesine ağaç müzesi kurulması için girişimlere başlandı. Dörtyol Orman İşletme Müdürlüğünün Ağaç Müzesi Projesi Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından kabul edildi.Proje Hatay’da ilk ve orta öğretimden başlamak üzere yüksek öğretime kadar t&uu

Dörtyol’a ağaç müzesi kuruluyor
Paylaş

Proje Hatay’da ilk ve orta öğretimden başlamak üzere yüksek öğretime kadar tüm öğrencilere canlı bir laboratuvar görevi görecek, çevre halkına otsu ve odunsu bitkiler hakkında bilgi verecek, onları yetişme alanlarında tanıtacak, bahçe düzenlemelerinde yardımcı olacak ağaç müzesinin oluşturulması amacıyla tasarlandı.
İşletme Müdürlüğü mühendislerinden Alev Çelik tarafından hazırlanan projenin hedefleri arasında Kuzuculu beldesinde daha önce orman deposu olarak kullanılan atıl vaziyetteki 44 dekar arazi üzerinde 800 ağacın bulunacağı bir ağaç müzesinin oluşturulması yer alıyor.
Sosyal yaşam yönünden bir hareketlilik kazandırılmak istenilen Dörtyol ilçesine ağaç müzesi tesisi ile var olan doğa sevgisinin artırılması, doğa kültürünün geliştirilmesi, estetik duygusunun oluşturulması ve günümüz hastalığı olan stresten kurtulmak amacı ile dinlenme ve spor amaçlı yeni bir sosyal alan oluşturulması ve aynı zamanda eğitime de katkı sağlanması amaçlanıyor. (HATAY)

ÖNCEKİ HABER

Yortanlı Barajı’nda su tutulma işlemi hukuka aykırı

SONRAKİ HABER

Çiftçinin tarlasına 2 ekmek parası fiyat biçtiler!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...