03 Eylül 2013 16:24

Medya, Türk-İş'teki operasyonu nasıl gördü?

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu dün genel başkanlıktan istifa etti. Medya da bu olaya bugün gazetelerde geniş yer ayırdı. Mustafa Kumlu’nun istifasının arkasında hükümet baskısı olduğu iddia edildi. Daha sonra işin açıkça böyle olduğu ortaya çıktı. Kumlu’nun Abdullah Gül’e ve Gülen Cemaatine y

Medya, Türk-İş'teki operasyonu nasıl gördü?
Paylaş

YANDAŞ MEDYA YİNE BİRLEŞTİ

Ancak yandaş medya istifayı böyle göstermekten kaçındı. Yandaş medyada birçok gazete hemen hemen aynı haberi yaptı. Yandaş gazetelerin iddiası şuydu: Kumlu TOBB ile görüştü. 30’dan az işçi çalıştıran yerlerde sendikalaşma hakkı kaldırıldı. Protokol imzalandı. Meclisten geçti. Sendika, ‘İşçiyi savunmuyorsun’ dedi ve Kumlu istifa etmek zorunda kaldı.”

Bugünkü gazetelerin birçoğunda bu iddia yer aldı ve Türk-İş içindeki AKP’lilerin kavgasından söz edilmedi. Haberlerin aynı olması, aynı kaynaktan geldiğini doğrularken, sosyal medyada yapılan yorumlarda, ‘Yandaş medya yine birleşti, yine yalan söylüyor’ yorumlarına neden oldu.

HaberTürk gazetesi ‘Türk-İş’i sendika’ manşetiyle duyurduğu haberinde, Kumlu’nun işçileri savunmadığı için sendikadan tepki gördüğünü ve istifa etmek zorunda kaldığını yazdı.

Milliyet de Mustafa Kumlu’nun istifasını manşetten duyurdu. HaberTürk’tekiyle tamamen aynı kurulan haberde, Türk-İş’in başına Atalay’ın geçeceğinin kesin olduğu belirtildi.

Sabah ve Akşam gazeteleri de aynı haberi yaparak, Kumlu’nun istifasındaki ‘AKP-Cemaat’ gerilimini yazmaktan kaçındı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Asya Abdullah siyasi partiler ile biraraya geldi

SONRAKİ HABER

Kadınlar Mersin'de Sincar için yürüdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...