03 Eylül 2013 13:14

'Radyoaktif suyun okyanusa dökülmesi kaçınılmaz'

Japonya, Fukuşima Nükleer Santrali'ndeki krizi çözmeye çalışırken Nükleer Düzenleme Kurulu Başkanı Shunichi Tanaka santraldeki radyoaktif suyun okyanusa dökülebileceğini söyledi.Tanaka basın toplantısında yaptığı açıklamada, santrali işleten Tokyo Elektrik Şirketi'nin (TEPCO) yüksek miktardaki suyu sonsuza

'Radyoaktif suyun okyanusa dökülmesi kaçınılmaz'
Paylaş

Japonya, Fukuşima Nükleer Santrali'ndeki krizi çözmeye çalışırken Nükleer Düzenleme Kurulu Başkanı Shunichi Tanaka santraldeki radyoaktif suyun okyanusa dökülebileceğini söyledi.

Tanaka basın toplantısında yaptığı açıklamada, santrali işleten Tokyo Elektrik Şirketi'nin (TEPCO) yüksek miktardaki suyu sonsuza kadar depolayamayacağını söyledi. Tanaka, sudaki radyasyon oranın düşürülmesiyle bu suyun okyanusa salınmasının 'kaçınılmaz' olduğunu vurguladı.

Hükümet, santraldeki krizi çözmek için harekete geçti. Hükümet sözcüsü Yoshihide Suga da yaptığı açıklamada, Fukuşima'daki krizin çözümü için 47 milyar Yen (470 milyon dolar) ayıracaklarını açıkladı. Plan çerçevesinde santralin etrafındaki toprağın, dondurulması hedefleniyor. Bu şekilde yeraltı sularının, santralin radyoaktif suyuna sızmasının önüne geçilecek. Bu projenin 2 yılda tamamlanması ve 32 milyar Yen'e mal olması bekleniyor. 15 milyar Yen'lik kaynağında sudaki radyasyon seviyesinin düşürülmesine harcanacak.

Nükleer Düzenleme Kurulu Başkanı Tanaka, Fukuşima'daki durumun her gün değiştiğine işaret ederek, "Çok sayıda risk var. 2011'de yaşanan kaza, hala çözülemedi." itirafında bulundu. (TOKYO)

ÖNCEKİ HABER

Grevdeki işçiler geceyi madende geçirdi

SONRAKİ HABER

Usta'dan hikayeler: Kurşunla polis öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa