02 Eylül 2013 17:46

10 kişiden 2’si göz alerjisi

NORMAL şartlarda zararsız olan ev tozu, polen ya da tüy gibi maddeler bazı bünyelerde reaksiyon geliştirerek göz alerjisine neden olabiliyor. Dünya nüfusunun yüzde 20-35’ini etkileyen alerjik hastalıklar, Türkiye’de yüzde 20’ye ulaşan sıklıkta görülüyor. Alerjik belirtilerin yüzde 70’i gözlerde orta

10 kişiden 2’si göz alerjisi
Paylaş

NORMAL şartlarda zararsız olan ev tozu, polen ya da tüy gibi maddeler bazı bünyelerde reaksiyon geliştirerek göz alerjisine neden olabiliyor. Dünya nüfusunun yüzde 20-35’ini etkileyen alerjik hastalıklar, Türkiye’de yüzde 20’ye ulaşan sıklıkta görülüyor. Alerjik belirtilerin yüzde 70’i gözlerde ortaya çıkıyor. Alerjiler konjonk-tivit (göz yangısı) ve astım gibi başka sorunları da tetikleyebiliyor. Burun ve göz alerjilerinin birleşimi ise “rinokonjunktivit” denilen hastalığın oluşmasına neden oluyor.
Alerjinin kesin ve kalıcı bir tedavisi olmadığından alerjiye neden olan maddelerden kaçınmak gerekiyor. Eğer gözlerdeki alerjiye neyin neden olduğunu bilmiyorsa ya da onlardan uzak durma şansı yok ise ilaç tedavisine başvurmak gerekiyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gribe karşı yoğurt tüketin

SONRAKİ HABER

Zihinsel engelli çocuklar atla hayata tutunuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...