24 Mayıs 2011 14:18

İşçilerin birliği için oylar işçi adaylara

Emek Partisi’nin Kayseri Milletvekili adayları olan metal işçileri seçim çalışmalarını sürdürüyor.

Paylaş

Emek Partisi’nin Kayseri Milletvekili adayları olan metal işçileri  seçim çalışmaları çerçevesinde Eğitim Sen Kayseri Şubesi’nde işçilerle bir araya geldi. Emek Partisi GYK Üyesi Yakup Aslandoğan ve İl Başkanı İsmet Gümüşoluk’un da katıldığı toplantıya 7 fabrikadan işçiler, meslek lisesi öğrencileri ve emekliler katıldı.

Açılış konuşmasında seçim sürecini değerlendiren Yakup Aslandoğan, AKP, CHP ve MHP’nin ülkenin en önemli sorunlarında aynı davrandıklarını söyledi. Aslandoğan, seçim barajının ve eşitsiz seçim yardımlarının emekçilerin siyaset yapmasının önüne engel olmak için uygulandığını vurguladı. Emek Partisi’ne verilecek oyların önemli olduğunu kaydeden Aslandoğan, işçilerin, emekçilerin, Kürtlerin, Alevilerin ve toplumun tüm ezilen kesimlerinin alternatifini oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

‘DEMEK Kİ BİRLEŞEBİLİYORMUŞUZ’

Kendisi de eski bir AKP üyesi olduğunu söyleyen 1. sıra milletvekili adayı Metin Yıldız, arkadaşlarının aday olmasına şaşırdıklarını belirterek, işçilerin mücadeleye katıldıkça kendilerine güven geleceğini söyledi. Ağrı kökenli bir Kürt işçi olduğunu anlatan Yıldız, “Kayseri’de Ağrılılar yoğun bir nüfusa sahip ancak büyük oranda oylarını AKP’ye veriyorlar. Bunun sebebi, halka doğruların anlatılmamasıdır” dedi. Yıldız, Emek Partisi’ne verilecek oyların boşa gideceğine dair düşüncelerle karşılaştıklarına dikkat çekerek, şöyle devam etti: “Bize verilen her oy etkilidir, boşa gitmez. Kayseri’den alacağımız oy patronlara korku salacaktır. ‘Demek ki birleşebiliyormuşuz, işçiler de siyaset yapabilirmiş’ dedirtecektir.”

‘OYUMUZU NAMUSSUZLARA VERMEYELİM’

Organize Sanayi Bölgesi’nden plastik işçisi Eray Korkmaz, “Oy namustur, namussuzlara oylarımızı vermeyelim, boşa gider. Benim oyum Metin Yıldız’a olacak” derken, büyük bir metal fabrikasından bir işçi ise, işçilerin sendikalaşma çabalarını yükseltmeleri gerektiğine vurgu yaptı.

Silver Döküm Fabrikası’ndan konuşan bir metal işçisi ise Meclis’in tamamına yakınının işveren ya da işveren temsilcisi olmasının işçilerin aleyhine olduğunu söylerken, bu gidişatı değiştirecek olan şeyin Kayseri’de sendikalaşma oranını arttırmak olduğunu söyledi.

İŞÇİ ADAY OLMASI HEYECANLANDIRDI

Meslek Lisesi öğrencileri, Emek Partisi’nin Organize Sanayi Bölgesi’ne yönelik istikrarlı ve hedefli çalışmalarını önemsediklerini söylerken, emekliler ise işçilerin ağırlığını verdiği bir milletvekili aday listesinin kendileri için de heyecan verici olduğunu belirtti. (Kayseri/EVRENSEL)


PATRON PARTİLERİNE OY YOK!

KAYSERİ Emek Gençliği üyeleri şehir merkezinde kitlesel bildiri dağıtımı yaparak patron partilerine oy vermeme çağrısı yaptı. “İş, ekmek, özgürlük-İş, eğitim, barış, Emek Partisi” yazılı önlükler giyen gençler megafonla seçim bildirilerini okudular.
Dershane öğrencilerinin yoğun olduğu bölgelerde ve işçilerin bulunduğu çay bahçelerinde dağıtım yapan Emek Gençliği üyeleri “Şifreci tatminkarlara, eğitimin paralı olmasını savunanlara, dershane ve özel okul sahiplerine ve savunucularına, özel hastane sahiplerine ve sağlığın piyasaya açılmasını savunanlara, TÜSİAD’çı, MÜSİAD’çı patron partilerine, patron vekil adaylarına; savaş yanlılarına gençlikten oy yok” dedi. Gençler bildiri dağıtımı sırasında, CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu’nun fabrikasında çalışırken işten atılan ve ücretlerini alamayan işçilerin açtığı imza standını da ziyaret etti.
Savaş yanlılarına oy vermeme çağrısı yapan gençler, AKP, CHP ve MHP’nin NATO teskeresi konusunda birbirlerinden farksız olduklarını bir kez daha gösterdiklerine vurgu yaptılar. (Kayseri/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Blok AKP’yi Bölge’den silecek

SONRAKİ HABER

SGK emekçisinden Başbakan’a turnike mektubu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...