02 Eylül 2013 17:45

Renk düşmanı Ahmet Kekeç

İstanbul Fındıklı’daki merdivenlerin gökkuşağı renklerine boyanmasıyla başlayan tartışmaya Star Yazarı Ahmet Kekeç de dahil oldu. Merdivenlerin boyanmasına hayli bürokratça bir tepki gösteren Kekeç “Hani bunun izni?” diye sordu.Kekeç “Öyle, ‘Baktım çirkin duruyor, aldım elime fırçayı

Renk düşmanı Ahmet Kekeç
Paylaş

İstanbul Fındıklı’daki merdivenlerin gökkuşağı renklerine boyanmasıyla başlayan tartışmaya Star Yazarı Ahmet Kekeç de dahil oldu. Merdivenlerin boyanmasına hayli bürokratça bir tepki gösteren Kekeç “Hani bunun izni?​” diye sordu.
Kekeç “Öyle, ‘Baktım çirkin duruyor, aldım elime fırçayı başladım boyamaya’ var mı hem-şerim? Elinde fırça, sağa sola dalmak da ne oluyor? Fındıklı sakinlerine sordun mu? Cihangir esnafının ve ahalisinin görüşünü aldın mı? Kamuya ‘Bildirim’de bulundun mu?​” dediği yazısında “Ben de elime fırçayı alıp Anıtkabir merdivenlerini gökkuşağı renklerine boyasam olur mu?​” diye sordu.

TAM BİR BÜROKRAT HAVASINDA...

Merdivenlerin Beyoğlu Belediyesi tarafından tekrar griye boyanmasına gelen tepkilere yanıt veren Belediye Başkanı A. Misbah Demircan, rekli merdiven uygulamasını bütün Beyoğlu’ya taşırmak istediklerini açıklamış ve konuyu Beyoğlu halkına soracaklarını, kendisinin evet oyu vereceğini vurgulamıştı. Boyalı merdivenlere gösterdiği tepkiyle Demircan’ın bile gerisine düşen Kekeç sokak merdivenleri ile Anıtkabir’i eşitlemekten de geri durmadı. Kekeç’in merdiven öfkesi kendisini günün köşe yazarı değil günün bürokratı yaptı.
İşte yazıdan o bölüm:
“Ben de elime fırçayı alıp Anıtkabir merdivenlerini gökkuşağı renklerine boyasam olur mu?
İstiklal Caddesi’ndeki kaldırımları çingene pembesine, Harbiye’yi patlıcan moruna, kutsal Atatürk Kültür Merkezi’ni fıstıkî yeşile, Hilton Oteli’nin önündeki alanı bordo maviye belesem…
Hoşuna gider mi?
Efendim?
Kamudan izin almam mı gerekiyor?
İyi de hemşerim, sen hangi kamudan izin aldın, hangi şehir sakinine sordun, hangi sanat disiplininden geçtin de, sağı solu uçuk maviye boyayıp bir de başımıza “peyzaj mimarı” kesiliyorsun?
Neyin iyi, neyin doğru, neyin güzel, neyin estetik olduğunu belirleme hakkını nerden alıyorsun?
Cihangirliliğinden mi?
Bağcılar’daki merdivenleri de boyasana…
Esenler ve Güngören’i de gökkuşağı renklerinden geçirsene… Efendim?
Eylül sıcak mı geçecek? Haziran direnişi büyüyerek büyük bir “halk hareketine” mi dönüşecek? Her yandan pıtrak gibi sivil eylemler mi yükselecek? Duran adamların yerini, boyayan adamlar mı alacak?
Gezi devriminizi Perinçek’e kaptırdınız.
Dikkat edin, merdiven eyleminizi de çalmasın!”
(MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Yeni Şafak’tan gecikmiş özür

SONRAKİ HABER

Meyve ye direnç kazan

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa