24 Mayıs 2011 14:15

Blok AKP’yi Bölge’den silecek

EMEK, Demokrasi ve Özgürlük Blok’u adayları seçime kısa bir süre kala seçim alışmalarını gece gündüz sürdürüyor. Urfa, Şırnak ve Diyarbakır’da tutuklu Kürt siyasetçiler İbrahim Ayhan, Hatip Dicle, Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız için halk seferber olurken, Urfa’daki seçim ç

Blok AKP’yi Bölge’den silecek
Paylaş

EMEK, Demokrasi ve Özgürlük Blok’u adayları seçime kısa bir süre kala seçim alışmalarını gece gündüz sürdürüyor. Urfa, Şırnak ve Diyarbakır’da tutuklu Kürt siyasetçiler İbrahim Ayhan, Hatip Dicle, Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız için halk seferber olurken, Urfa’daki seçim çalışmalarına BDP Eş Genel Başkanı Hamit Geylani de katıldı.
Seçim bürosu açılışları mitinge dönüşen Blok’un adayları, AKP’nin politikalarının çözümsüzlük getirdiğine dikkat çekerek, seçimde halkla birlikte AKP’nin, Bölge’den silineceğini ifade ettiler.
Şırnak’ın Cizre ilçesinde Blok’un tutuklu adayı Faysal Sarıyıldız’a destek için Kocapınar (Amerin) ve Tepeönü Batil Köyü ziyaret edildi. Blok’un  Silopi, Uludere ve Beytüşşebap ilçelerinde destekleyeceği tutuklu Kürt kadın siyasetçi Selma Irmak için Silopi’nin Cumhuriyet Mahallesi’nde açılan seçim bürosunda halk toplantısı yapıldı. BDP Lice İlçe Örgütü, Blok’un Diyarbakır’da tutuklu adaylarından Mehmet Hatip Dicle’nin seçim bildirilerini esnafa dağıttı. Blok’un Diyarbakır Adaylarından Şerafettin Elçi ve Altan Tan, Sur ilçesinde bulunan kanat önderleri, din âlimleri, Seydalar ve kitle örgütü temsilcileri ve muhtarlarla buluştu. Blok’un Diyarbakır adaylarından Emine Ayna, seçim bölgesi olan Ergani’deki köy ziyaretlerinin ardından esnafı ziyaret etti. Şirinevler Mahallesi seçim bürosunda halkla bir araya gelen Ayna, geçmiş iktidarların ve onları temsil eden liderlerin nasıl silinip gittiğini belirterek, halka zulmeden, Kürt gençlerini her gün katleden AKP iktidarı ve Erdoğan’ın akıbetinin de kendisinden öncekilerden farksız olacağını söyledi.
SEÇİM BLOK’LA
AKP ARASINDA
Blok’un Batman Adayı Ayla Akat Ata seçim bölgesinde büro açılışlarını tamamladı. Ata,  Sanat Sokağı, Tilmerç TOKİ ve Kültür mahallelerindeki seçim bürolarının açılışına binlerce kişi katıldı. Başbakanın ve devletin özgür Kürt’e tahammülünün olmadığını ifade eden Ata, “Şunu iyi bilsinler, biz diz çökerek yaşamaktansa ayakta ölmeyi göze alan bir halkız” şeklinde konuştu. Blok’un Batman Milletvekili adayları Bengi Yıldız ve Ayla Akat Ata, Belediye Konukevi’nde muhtarlarla akşam yemeğinde bir araya geldi. Bölgede seçimin AKP ve BDP’nin desteklediği blok adayları arasında geçeceğinin altını çizen Yıldız, AKP politikalarına karşı artık ittifak yapmanın gerekliğini belirterek, Blok etrafından mücadele edilmesi gerektiğini söyledi. Seçim bölgesi olan Mardin’in Nusaybin ilçesinde Blok’un tutuklu kadın adaylarından Gülser Yıldırım için şölen düzenlendi. Şirin Bulvarı’nda düzenlenen şölene binlerce kişi katıldı. Yıldırım’ın vekilliğini üstlenen Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, AKP’yi Nusaybin’de sileceklerini belirterek, hedeflerinin sadece vekil çıkartmak olmadığını aynı zamanda AKP gibi bir partinin varlığının bitirilmesi olduğunu kaydetti.
GEYLANİ UFRA’DA
Blok’un tutuklu bir başka adayı da İbrahim Aydın Urfa’daki seçim çalışmalarına da BDP Eş Genel Başkanı Hamit Geylani’de katıldı. Geylani, Ayhan’ın seçim bölgeleri olan  Urfa merkez, doğu köyleri, Siverek,Viranşehir, Ceylanpınar’daki çalışmalara katıldı. Ayhan için seçim bürolarını açılışlarına katılan Geylani, “Batıya fabrika, yol, doğuya jandarma karakol” anlayışının şimdide sürdüğünü belirtti. Geylani, Blok’un seçim çalışmaları kapsamında Blok’un Urfa’daki diğer adayı İbrahim Binici’nin seçim bölgesi olan Halfeti, Birecik ve Suruç ilçelerine önceki gün ziyaretler gerçekleştirdi. Açılışlarda konuşan Hamit Geylani, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın sadece Kürtlerin değil, Türklerin, Ortadoğu’nun ve dünyanın bir gerçeği olduğu belirterek, “Eğer Kürt sorunu çözülmek isteniyorsa bilsinler ki, Öcalansız barış olmaz “ dedi.
Binlerce kişinin katıldığı Birecik’te açılış sonrası kitle, Sarayaltı Mahallesi’nde açılacak seçim bürosuna doğru yürüyüşe geçti. Yol güzergahı boyunca yurttaşların katılımı ile kitlenin sayısı kısa sürede 10 bine ulaştı. Kitle dağıldıktan sonra gençleri zırhlı araçlarla takip eden polis, gözaltı yapmak isteyince gençler ile polis arasında olay çıktı. Polisin attığı gaz bombaları ile mahalle aralarına dağılan gençler de taşlarla polise karşılık verdi. Olaylarda 2 kişi gözaltına alındı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Toplu mezarların üstünün kapatılması protesto edilecek

SONRAKİ HABER

İşçilerin birliği için oylar işçi adaylara

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...