02 Eylül 2013 16:22

28 Şubat davası ‘sessiz’ başladı

Türkiye tarihine ‘postmodern’ darbe olarak giren 28 Şubat’ın, 16 yıl sonra yargılanmasına başlandı. Ankara Adliyesinde görülen, 37’si tutuklu 103 sanığın yargılandığı duruşmada aralarında eski Genelkurmay Başkanı Hakkı Karadayı’nın da olduğu çok sayıda kişi hakkında müebbet hapis cezası isteniyor.Avukat Yunu

28 Şubat davası ‘sessiz’ başladı
Paylaş
Hasan Akbaş

Avukat Yunus Akyol’un suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturma kapsamında 12 Nisan 2012’de operasyonları başlayan ‘28 Şubat davasının ilk duruşması bugün Ankara Adliyesinde  görülmeye başlandı. Yaklaşık 45 dakika gecikmeli olarak başlayan duruşmaya, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ile Mahmut Tanal da katıldı.  

İlk olarak kimlik tespitlerinin yapıldığı duruşmada, salona kurulan ses sisteminin sorunlu olmasından kaynaklı kısa süreli atışmalar yaşandı. Ses sisteminden ses anlaşılmaması üzerine salondan “duyamıyoruz” sesleri yükseldi. Mahkeme Başkanı Tayyar Köksal’da zaman zaman mikrofonu kapatıp, bağırarak konuştu. Duruşmanın büyük bir bölümü kimlik tespitlerinin yapılmasıyla geçti.

Adli yıl açılışıyla birlikte ilk duruşmasına başlanan dava için tutuklu, tutuksuz sanıklar sabah saatlerinde adliye geldi. Tutuklu yakınlarını görmek isteyen ailelere polis izin vermedi. Burada sık sık gergin tartışmalar yaşandı. Polisin adliye çevresindeki ‘güvenlik’ önlemleri de had safhadaydı.  

‘DEMİREL BİR NUMARALI FAİLDİR’

Mahkeme öncesi yargılamaya ilişkin Eğitim- Bir-Sen, MAZLUMDER, ÖZGÜR-DER’in yanı sıra İşçi Partisi de basın açıklaması yaptı. Avukatlardan Müşfir Deliduman ise dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in de davada yargılanması için dava dilekçesi hazırladı. Gazetemize konuşan Deliduman, Demirel’in 28 Şubat’ın bir numaralı faillerinden biri olduğunu ve derhal mahkemeye getirilmesi gerektiğini söyledi. Deliduman dilekçesini mahkemeye sundu. MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal da, adil bir yargılamanın yapılması gerektiğine vurgu yaptı. 28 Şubat siyasi kararlarının iptal edilmesini talep eden Ünsal, yargılamaların yenilenmesini istedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

NATO, Suriye'ye 'sert cevap'tan yana

SONRAKİ HABER

KESK, üyeleri Aktaş'ın darp edilmesini kınadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...