02 Eylül 2013 15:14

TES-İŞ üyeleri DEDAŞ’ı protesto etti

Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) üyeleri, yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek amacıyla taşeron işçisi olarak çalıştıkları DEDAŞ Batman İl Müdürlüğü önünde açıklama yaptı. Emekçiler adına açıklama yapan TES-İŞ Diyarbakır 1 No’lu Şube Başkanı Ali Önc

TES-İŞ üyeleri DEDAŞ’ı protesto etti
Paylaş

Üyelerinin emeğinin sömürülmesine, yasal haklarının yok sayılmasına “çağdaş köleler” gibi görülmelerine asla izin vermeyeceklerini dile getiren Öncü, üyelerinin yasal ve hukuksal mevzuattan doğan haklarına saygı göstermeyen, gerekliliklerini yerine getirmeyen muhatap kesim ve idari mekanizmalara karşı yasal ve hukuksal mücadeleyle birlikte ciddi ve sarsıcı bir pratiğin hayata geçirilmesinde asla tereddüt etmeyeceklerini söyledi.

‘OLUMSUZLUKLARDAN SORUMLU DEĞİLİZ’

Taşeron firmaların yürüttüğü faaliyetlerin yasalara ve taraflar arasında yapılmış olan sözleşmelerin uygunluğunu denetleyecek mekanizmanın “asil işveren” olduğuna dikkat çeken Öncü, “Bu yönüyle asil işveren konumunda olan Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirket Müdürlüğünün; yasal ve hukuksal sorumluluklarını eksiksiz yerine getireceğini halka hizmet götüren üyelerimizin uğradığı haksızlık ve hukuksuzluğu görmezden gelmeyeceği inancını taşımaktayız. DEDAŞ’a bağlı il müdürlükleri ve alt işverenin tüm faaliyetlerinin denetlemesinden çalıştıkları işçilerin yasal haklarının zamanında ve eksiksiz olarak kendilerine tevdi edilmesinden birinci derecede sorumludurlar” dedi.

Öncü, yaşadıkları sorunlara ilişkin ilgili yetkililere görev ve sorumluluklarını yerine getirmeleri çağrısında bulunarak, aksi taktirde hiç arzulamayacakları olumsuz gelişmelerden üyelerinin sorumlu tutulamayacağı uyarısında bulundu. Açıklama sloganlarla sonlandırıldı. (Batman/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Cumhurbaşkanı mimarları dinleyecek

SONRAKİ HABER

Sermayenin dediği olur!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...