02 Eylül 2013 14:46

Hükümet, darbe endişesi yaşamış!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, hükümet oldukları dönemde darbe endişesi yaşadıklarını öne sürdü.Aksiyon dergisinden İdris Gürsoy’un sorularını cevaplayan Arınç, AKP iktidarına karşı planlanan darbe girişimlerini, davaları, asker-sivil ilişkilerini, 28 Şubat dönemini, barış sürecini, Suriye&rsqu

Hükümet, darbe endişesi yaşamış!
Paylaş

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, hükümet oldukları dönemde darbe endişesi yaşadıklarını öne sürdü.

Aksiyon dergisinden İdris Gürsoy’un sorularını cevaplayan Arınç, AKP iktidarına karşı planlanan darbe girişimlerini, davaları, asker-sivil ilişkilerini, 28 Şubat dönemini, barış sürecini, Suriye’deki gelişmeleri ve cumhurbaşkanlığı seçimini değerlendirdi.
“İktidara geldiğimizde de acaba bunların hesabı sorulabilecek mi, darbe özlemcileri bundan sonra bu işe tevessülden geri kalacak mı, diye sorsalar çok emin değildik” diyen Arınç, şöyle devam etti: “Mesela ben Meclis Başkanı’ydım. Yurt dışından ziyaretçiler gelirdi. Biz onlara yeni Türkiye’yi anlatırdık, ama uğurlarken biraz da yüzleri kızararak, kulağımıza eğilerek ‘Bundan sonra darbe olur mu?​’ diye sorarlardı. Biz, ‘Kesinlikle böyle bir şey yok, nereden çıkarıyorsunuz?​’ derdik, sonra da kendi nefsimize dönüp ‘Bu adamlar bunu söylüyorlar, demek ki Avrupa’da böyle bir kaygı var, tehlike görülüyor’ derdik. Sabrettik. Bazı yasal düzenlemeler yaptık. İtiraf etmeliyim ki sivil-asker ilişkilerinin Batı ülkelerindeki gibi bir mihraka oturması için çalışırken, Avrupa Birliği üyelik süreci işimizi kolaylaştırdı.”

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Cumhurbaşkanı olmak istemesi durumunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a destek vereceklerini vurgulayan Arınç, “Şimdi ilk defa halk tarafından cumhurbaşkanı seçilecek. İkinci bir seçim hakkı Abdullah Gül için de geçerli. 20 milletvekilinin aday gösterdiği herkes aday olabilir. Muhalefetin adayı görünmüyor. Başbakanımız aday olmak isterse hiçbir sorun olmadan ‘Arkadaşımız Tayyip Erdoğan adayımız’ deriz, bu iş biter. Sayın Başbakan bunu arzu ederse olması da doğaldır, Abdullah Gül’ün böyle bir istek kaşsısında farklı düşüneceğini zannetmiyorum” diye konuştu. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Van'da festival zamanı

SONRAKİ HABER

Erdoğan kuvvet komutanları ile görüşüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...