02 Eylül 2013 13:29

Hollande'a 'Suriye harekatına meclis onayı' baskısı artıyor

Fransa Milli Meclisi'nin çarşamba günü Suriye gündemiyle toplanmasından hemen önce tartışmalar giderek yükseliyor. Fransa Başbakanı Jean Marc Ayrault, bu toplantıdan önce parlamentonun iki kanadının liderleriyle görüşeceğini açıkladı.Başbakan Ayrault, Fransa Milli Meclisi Başkanı Claude Bartolone ve Senato Başkanı

Hollande'a 'Suriye harekatına meclis onayı' baskısı artıyor
Paylaş

Fransa Milli Meclisi'nin çarşamba günü Suriye gündemiyle toplanmasından hemen önce tartışmalar giderek yükseliyor. Fransa Başbakanı Jean Marc Ayrault, bu toplantıdan önce parlamentonun iki kanadının liderleriyle görüşeceğini açıkladı.

Başbakan Ayrault, Fransa Milli Meclisi Başkanı Claude Bartolone ve Senato Başkanı Jean-Pierre Bel ile görüşecek. Ayrıca, Meclis Dış İlişkiler ve Savunma Komisyonu üyeleriyle de bir araya gelmesi bekleniyor. Toplantıda Başbakan Ayrault'un Suriye'ye yapılması muhtemek askeri müdahalede Fransa'nın rolüyle ilgili bilgilendirmede bulunması bekleniyor.

Bu arada François Hollande'a, Suriye'ye yapılacak askeri müdahaleyi Meclis'in onayına sunmasıyla ilgili yapılan baskılar da giderek artıyor. Son olarak Ana Muhalefet Partisi Lideri Jean François Cope, oylama olup olmamasıyla ilgili seçimin Hollande tarafından verileceğini kaydederek, Suriye gündemiyle toplanan mecliste oylama yapılmamasının, birlikte kara verilmesi gereken durumlarda tek başına hareketin yolunu açacağını söyledi. (Paris/İCHAN)

ÖNCEKİ HABER

Musul'da Türkiye konsolosluğu konvoyuna saldırı

SONRAKİ HABER

Antep'te 1 Eylül: Barış hayal olmasın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...