02 Eylül 2013 13:26

Van'da polis müdahalesi: 4 yaralı, 9 gözaltı

Van'da 1 Eylül Dünya Barış Günü mitingi sonrası Hacıbekir (Xaçort) Mahallesi'nde polisin müdahalesi sonrası çatışma çıktı. Olaylarda biri ağır 4 genç yaralanırken, 9 kişinin de gözaltına alındığı öğrenildi. Polisin TOMA ve akrep tipi zırhlı araçlarla tazyikli su ve gaz bombası kullandığı m&uum

Van'da polis müdahalesi: 4 yaralı, 9 gözaltı
Paylaş

Van'da 1 Eylül Dünya Barış Günü mitingi sonrası Hacıbekir (Xaçort) Mahallesi'nde polisin müdahalesi sonrası çatışma çıktı. Olaylarda biri ağır 4 genç yaralanırken, 9 kişinin de gözaltına alındığı öğrenildi. Polisin TOMA ve akrep tipi zırhlı araçlarla tazyikli su ve gaz bombası kullandığı müdahalede, gençler ise polise taş, havai fişek ve molotofkokteyli ile karşılık verdi. Çatışmada yaralanan ismi öğrenilemeyen bir gencin durumunun ciddi olduğu belirtilirken, gözaltına alınan gençlerin nereye götürüldüğü ise öğrenilemedi. Müdahalede mahalle esnafı da polisin şiddetine maruz kalırken, iş yerlerinde büyük oranda maddi hasar meydana geldi.

İşyerinde hasar oluşan İsmail Haskanlı adlı esnaf, polise tepki gösterirken TOMA'ların tazyikli su sıkması ile kırılan işyerinin camlarının yüzüne isabet etmesi sonucu yaralandı. Welat Tuhafiye sahibi Çetin Işık ise, işyerinin adından ötürü sık sık polislerin saldırısına maruz kaldığını dile getirdi. Işık, "Erdoğan'ın kurduğu devlet buysa ben o devlete lanet ediyorum. Bu Başbakan'a lanet ediyorum. Böyle bir emniyet teşkilatı daha dünyaya gelmedi, bu yaptıkları terbiyesizliktir. Bile bile bize saldırdılar. Polis bana 'Senin ismini yazacağım gel emniyete sana para vereceğim' dedi. Lanet gelsin senin, senin devletine senin Başbakan'ına" dedi.

Polisin, Hacıbekir Mahallesi (Xaçort) Sürmeli kavşağındaki esnaf ve halka dönük "düşmanca" bir tavrı olduğunu dile getiren Faruk Özhan adlı esnaf da polisin işyerlerine müdahale ederek kullanılamaz hale getirdiğini ve bir esnaf arkadaşlarının yaralandığını söyledi. Özhan, "Bizim insanca yaşamamızı istemiyorlar. Artık burada neyin peşindeler ise bilmiyoruz. Halk olarak isyan etme noktasındayız" diye konuştu.

Öte yandan polis ile gençler arasındaki çatışmalar gece geç saatlere kadar devam ederken, sokak aralarında gençler sık sık, "Bijî Serok Apo", "PKK halktır halk burada" ve "Bijî berxwedana YPG'ê" sloganları attı. (Van/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

ABD bize kanıt diye harita gösterdi, ikna olmadık

SONRAKİ HABER

Musul'da Türkiye konsolosluğu konvoyuna saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...