02 Eylül 2013 09:13

Memur-Sen’den ‘nükleer’ destek

Son yıllarda hükümetin attığı her adımın açıktan destekçisi olmasıyla dikkati çeken Memur-Sen, şimdi de nükleer santral projelerine karşı yükselen tepkiyi gündemine aldı. Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul nükleere ilişkin “Çevre düşmanıdır, radyasyon yay

Memur-Sen’den ‘nükleer’ destek
Paylaş

PARA ‘DARBECİ AB’DEN

Memur-Sen’e bağlı Enerji Bir Sen, “Doğada Radyoaktivite” adlı Avrupa Birliği (AB) projesi hazırladı. Leonardo da Vinci Hareketlilik projeleri kapsamında Enerji Bir-sen ile İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nin ortaklaşa hazırladığı projenin amacı, “Radyasyon Bilinci ve Radyasyon Güvenliği alanında yüksek işgücü verimi elde edilmesini sağlamak” olarak belirtiliyor. Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen ve Memur-Sen’in düzenleyicileri arasında olduğu R4BIA mitinginde “Darbeci” olmakla suçlanan AB projenin maddi finansmanını sağlıyor.

HEDEF DE AYNI: 2023

Konuya ilişkin açıklama yapan sendika genel başkanı ve Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, AKP hükümetinin 2023 hedefine atıf yaptı. Tonbul, “2023 vizyonunda Nükleer Enerji Projelerine ağırlık verecek olan ülkemizin, nükleer enerji ve çevresel etkilerinin daha iyi anlaşılması açısından bu proje son derece önemlidir” dedi.

Nükleer santrallerin ‘en temiz enerji elde etme yöntemi’ olduğunu savunan Tonbul, Türkiye’de Sinop ve Mersin-Akkuyu’da yapılması planan santrallere ilişkin eleştirileri “Türkiye’yi nükleerden mahrum bırakmaya yönelik yalanlar” diye niteledi.

‘KORKUTMAYIN İNSANLARI’

Tonbul, “Nükleer santralle ilgili yapılan  ‘çevre düşmanıdır ve radyasyon yayar’, ‘nükleer santral atıkları ciddi bir sorundur’, ‘en pahalı elektrik nükleerden elde edilir’, ‘nükleer enerji dışa bağımlıdır’, ‘Türkiye’nin nükleer enerjiye ihtiyacı yoktur’ gibi çeşitli yalanlar, nükleer korkuları arttırmaktadır” dedi.

Tonbul şunları söyledi: “Türkiye’nin, nükleer enerji konusunda atacağı adımın ülkemizi daha ileriye taşıyacağı muhakkaktır.  Enerji yoğunluğu ne kadar artarsa kıymeti ve mükafatı o oranda artıyor. Bu bağlamda üzerinde hassasiyetle durulması gereken konu nükleer enerjinin kullanılıp kullanılmamasından ziyade, nükleer enerjide altyapı güvenliğinin sağlanmasıdır. Bu da ileriki dönemde 3 nükleer santral kuracak ve gelecekteki enerji politikalarını nükleer Enerji üzerine inşa edecek olan ülkemizin bu tarz projeleri ve proje üretecek beyinleri desteklemesi ile mümkün olacaktır.” (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Başbakan yine bize çalışacak’

SONRAKİ HABER

103 sanıklı 28 Şubat davası başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...