24 Mayıs 2011 14:13

Şırnak da Başbakana kapalı

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin seçimler nedeniyle miting düzenleyeceği Şırnak’ta esnaf kepenk kapatarak, sürücüler ise kontak kapatarak, Başbakanı protesto etti. İlde çöplerde toplanmadı.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan . Erdoğan’ın seçim mitingi yapacağı Şırnak ve Cizre’d

Şırnak da Başbakana kapalı
Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan . Erdoğan’ın seçim mitingi yapacağı Şırnak ve Cizre’de de esnaf kepenk kapatırken, sürücülerde kontak kapatma eylemi yapıyor. Her iki kent adeta polis ablukasına alınırken, çatılara da keskin nişancılar yerleştirildi.

ÇÖPLER TOPLANMADI

Başbakan Erdoğan’ın miting yaptığı Şırnak’ta, esnaflar kepenklerini açmadı. Polisin güvenlik adı altında aldığı önemler ise OHAL manzaralarını aratmadı. Çatılara keskin nişancılar yerleştirilirken, her on metrede bir polis yığınağı yapıldı. Şırnak’ta çevre il ve ilçelerden 2 dolayında polisin görevlendirildiğini öğrenildi.
Belediyenin çöpleri toplamadığı kentte, Erdoğan’ın konuşma yapacağı meydandaki çöpler Sağlık Müdürlüğü ekiplerince toplandı. Erdoğan’ın konvoyunun geçtiği Cizre’de de esnaflar kepenk kapatırken, sürücüler de kontak kapatma eylemi yaptı.  İlçede aynı zamanda inşaatlarda çalışan işçilerin de iş bırakma eylemine girdiği öğrenildi. Tek bir esnafın dahi kepenk açmadığı kentte, belediye çöpleri toplamadı. Kepenklerin açılmadığı Cizre’de de büyük bir sessizlik yaşandı. Cizre’de özel harekat polisleri de ilçeye adete da ablukaya aldı.

ERDOĞAN’I “ALLAH’IN DOSTU” İLAN ETTİLER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingi öncesi sessiz bir protestonun hakim olduğu Şırnak’ta Ali Kılınç adlı bir müteahhidin astığı “Allah’ın dostu beyaz gömlekli, dünya lideri, şehrimize hoş geldiniz” pankartı ise tepkiye neden oldu. AKP yandaşları daha önce de Erdoğan’ı “peygamber” ve “halife” ilan etmişlerdi. Gazetemiz baskıya hazırlandığı sırada Erdoğan Şırnak’ta miting alanında konuşuyordu. (ŞIRNAK)


KAPLAN: HALKIN TEPKİSİ DOĞAL

Başbakan Erdoğan’ın Hakkari’de kepenk kapatarak kendisini protesto eden halka yönelik söylediği, “Tehditle kepenk kapattırıyorlar” sözlerine tepki gösteren Emek, Demokrasi ve Özgürlük Blok’u Şırnak adayı Hasip Kaplan, “Benzin yüklü tankerler gibi üzerinde ‘danger’ yazısıyla dolaşan Erdoğan karşısında halka kepenk kapatmaktan başka bir çare kalmıyor. Şırnak halkı da her gün cenazeleri kaldırıyor. Binlerce insan içerde iken, çocukları içerde iken Şırnak belediye başkanları içerde iken, bu tepkiyi göstermesinden daha doğal bir şey yoktur” dedi. Kaplan, İdil’de pazarcıları ve esnafları ziyaret etti. (ŞIRNAK)


BAYDEMİR: KENE BAŞIYLA GÖZLEME EKMEĞİ YAPILMAZ

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Karakilis İçme Suyu 1. Etap Açılış Töreninde yaptığı konuşmayla Başbakan Erdoğan’ın Hakkari’ye 20 milyon TL bütçesi olduğunu ve neden hizmet üretmediği yönündeki eleştirisine yanıt verdi. İstanbul’un bütçesinin 21 milyar TL, Diyarbakır’ın bütçesinin 120 milyon TL olduğunu hatırlatan Baydemir, “Kene başıyla patile ekmeği yapılmaz” diyerek uygulanan negatif ayrımcı ekonomik politikaları eleştirdi. 1999’a kadar 362 kilometre içme suyu şebekesi döşendiğini, 10 yıllık zaman dilimi içinde kendilerinin bunu 1590 kilometreye çıkardığına vurgu yapan Baydemir, aynı çalışmanın kanalizasyon altyapı hizmetinde de gerçekleştirdiklerini söyledi. 109 kilometre olan kanalizasyon şebekesini 700 kilometreye çıkardıklarını ifade eden Baydemir, yine Başbakan Erdoğan’a gönderme yaparak, “Kulağınız var duymuyor, diliniz var gerçeği söylemiyor” dedi. (DİYARBAKIR)


BAŞBAKANA BATMAN’A NİYE GELİYORSUN AFİŞİ

Şırnak’tan sonra Başbakan Erdoğan Batman’a gitti. Batman Demokrasi Platformu tarafından kentteki billboardlara asılan afişlerle Başbakana tepki gösterilerek, “Allah aşkına Batman’a niye geliyorsun?​” denildi.
Erdoğan’ın 46 kitle örgütünü bünyesinde barındıran Batman Demokrasi Platformu tarafından billboardlara çeşitli afişler asıldı.
Turgut Özal Bulvarı üzeri ve Başbakan Erdoğan’ın miting yapacağı yerde billboardlarda asılan afişlerin başlığında, “Sayın Recep Tayip Erdoğan” başlığı ile şu sorular yer aldı. :
* Batman toplu mezarlardan geçilmiyor, gerçeklerle yüzleşmeye mi geliyorsun?
* Senin güvenlik güçlerinin katlettiği gençlerin ailesine başsağlılığına mı geliyorsun?
* YGS skandalıyla psikolojileri bozulan gençlerimize LYS sınavının şifresini vermeye mi geliyorsun?
* Pamuk, buğday ve tütün üretilemiyor, çitçinin tarlasına bakmaya mı geliyorsun?
* Yüzde 60 oyla seçilen belediye başkanının tutuklanması yetmedi, geride kalanları tutuklamaya mı geliyorsun?
* Milletvekillerine, kadınlara, çocuklara, demokratik çadırlara gaz bombası, tazyikli su, copla saldırarak, 1. çadır önü savaşın yürütücüleri olan Vali ve Emniyet güçlerini tebrik etmeye mi geliyorsun?
* Yine tek devlet, tek millet, tek dil, demeye mi geliyorsun? Kürt var ama Kürt sorunu yok demeye mi geliyorsun? Allah aşkına Batman’a niye geliyorsun.

ÖNCEKİ HABER

NÜKLEER PROTESTOSUNDA MHP’YE SÖZ VERİLDİ KÜRKÇÜ’YE VERİLMEDİ!

SONRAKİ HABER

Tutuklu 23 Kürt siyasetçisi Bingöl’e sürgün edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa