01 Eylül 2013 19:28

Çocuklara 21 bin lira ceza kesildi

Sincan Çocuk ve Gençlik Cezaevinde bulunan S.B, gönderdiği mektupta kendisine ve arkadaşlarına 21 bin 900 liralık para cezası kesildiğini belirtti. Cezanın nedeni ise cezaevinde yaşanan ‘vahşeti’ ve cezaevi müdürünün tehditlerini protesto etmek için koğuşta bulunan yatak, battaniye, masa ve sandalyeleri ateşe vermek.S.B,

Çocuklara 21 bin lira ceza kesildi
Paylaş

S.B, gönderdiği mektupta aynı dosyadan yargılandığı üç arkadaşından ikisiyle aynı koğuşta olduğunu, diğer arkadaşının ise başka bir koğuşta kaldığını ifade etti. B. mektubunda, “Her iki arkadaş da Ceyhan’da oturuyordu. Aileler beraber görüşe gidip gelsin diye arkadaşımızı kurum müdürü ile konuşup bulunduğumuz odaya vermesini istedik. Aldığımız cevap ‘sizi o koğuştan alıp her birinizi başka koğuşlara veririm’ oldu. Bizleri vereceği koğuşlar da taş atan çocuklara düşman olan, aynı zamanda idarenin çetelerinin bulundğu koğuş. İdare bizi bu şekilde tehdit etti. Bunun üzerine odada bulunan yatak, battaniye, masa ve sandalyeleri ateşe vererek, idarenin tutumunu protesto ettik. Zaten cezaevinde her gün işkenceye, hakarete, baskıya maruz kalıyorduk” dedi.

‘BİZİ MAĞDUR ETMEYE ÇALIŞIYORLAR’

Bundan dolayı haklarında ‘kamu malına zarar vermek’ iddiasıyla dava açıldığını belirten S.B’nin mektubunda şu ifadeler yer aldı: “Her birimize 7 bin 300 TL para cezası verildi. Zaten bu olaydan sonra her birimizin hesabından masa ve sandalye parası kesmişlerdi. Ve şimdi mahkeme bizden tekrar para istiyor. Yanan eşyalar 3 yatak, 3 battaniye, 3 sandalye ve bir masadır. Masa ve sandalyelerin parasını hesabımızdan kestikleri halde üzerinde hayvan bağlasanız duramayacak battaniyeler ve 3 yatak için 7 bin 300 TL para isteniyor biz çocuklardan. Pozantı Cezaevinin mağdurları olduğumuz halde halen intikam alınmaya çalışılıyor. Ailelerimizden uzak olmamız yetmiyor daha da bizi mağdur etmeye çalışıyorlar”

İNSAN HAKLARI ÖRGÜTLERİNE ÇAĞRI

Yaptıkları hesaba göre üç yatak ve üç battaniye için toplam 21 bin 900 TL ceza kesildiğine işaret eden Bahadır, “Amacımız biz Kürt çocuklarının ve başka halkların çocuklarına uygulanan bu haksızlıkları ve hukuksuzlukları basın yoluyla insan hakları savunucularına duyurmanızdır” dedi. (Ankara/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Bingöl’deki tecavüz davası yarın görülecek

SONRAKİ HABER

Barış isteyenler her yerde meydanları doldurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...