24 Mayıs 2011 14:08

NÜKLEER PROTESTOSUNDA MHP’YE SÖZ VERİLDİ KÜRKÇÜ’YE VERİLMEDİ!

MERSİN Nükleer Karşıtı Platform (NKP) tarafından Silifke’de düzenlenen protesto eyleminde Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku Adayı Ertuğrul Kürkçü’ye söz hakkı verilmedi. MHP’li Büyükeceli Belediye Başkanı Mehmet Kale’ye söz verildi. Kürsüye çıkan MHP’li Mehmet Kale  &ldquo

NÜKLEER PROTESTOSUNDA MHP’YE  SÖZ VERİLDİ KÜRKÇÜ’YE VERİLMEDİ!
Paylaş

MERSİN Nükleer Karşıtı Platform (NKP) tarafından Silifke’de düzenlenen protesto eyleminde Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku Adayı Ertuğrul Kürkçü’ye söz hakkı verilmedi. MHP’li Büyükeceli Belediye Başkanı Mehmet Kale’ye söz verildi. Kürsüye çıkan MHP’li Mehmet Kale  “Bize, MHP’ye oy verin, bize vermiyorsanız CHP’ye oy verin” dedi. NKP yöneticilerinin tavrını protesto eden Ertuğrul Kürkçü ve beraberindeki heyet alanı terk etti. Seçime az bir süre kala nükleer enerji konusu da siyasi gündemin en önemli maddelerinden birine dönüşmüşken platform yetkililerin Kürkçü’ye söz vermek istememelerini ‘siyaset yapılsın istemedik’ şeklinde gerekçelendirmeleri dikkat çekti.

Yaşananlara ilişkin DİHA’ya kaonuşan NKP Silifke sözcüsü Celal Necati Üçyıldız, “Aldığımız bazı kararlar vardı, onu uyguladığımız için bazıları rahatsız oldu. Örneğin Mersin’deki gruplardan BDP grubu, bağımsız aday için söz hakkı istedi; vermediğimiz için katılmadı. BDP de bir süre sonra ayrıldı. Onun dışında başka bir şey olmadı” dedi. “Belediye Başkanı’nın MHP’ye oy verin, MHP’ye vermiyorsanız da CHP’ye oy verin” şeklindeki açıklamasından NKP yöneticileri olarak rahatsızlık duyup duymadıklarına ilişkin bir soruya da Üçyıldız, “Evet öyle konuştu. Belediye başkanından rica ettik, siyasi konuşmalara girmeyin diye uyardık ama olmadı. Mikrofonu eline alan her siyasetçinin yaptığı gibi yaptı. İki kere uyardık ama adam yaptı. Yani şimdi bir şey de diyemiyorsunuz, konuşmayı da kesemiyorsunuz. Doğru bulmuyoruz tabi ki ama oldu” diye konuştu.
Ertuğrul Kürkçü ise “Burada milliyetçi propagandaya maruz kaldık. Nükleer santral tartışması, AKP’yi iktidardan indirme tartışmasının bir kaldıracı olarak konumlandı. Oysa bu tezleri ileri sürenlerin, MHP ve CHP’nin birbirini desteklemesi çağrısında bulunanların bir anti-nükleer stratejinin parçası olduklarını düşünmek çok güç. Çünkü bu iki parti de nükleer enerjiye karşı değillerdi” dedi. (Mersin/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Blok tüm halkları birleştirecek

SONRAKİ HABER

Şırnak da Başbakana kapalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...