24 Mayıs 2011 14:08

Blok tüm halkları birleştirecek

Kürtlerin, Arapların, Türklerin, Romanların, Alevilerin, Sünnilerin Hıristiyanların yıllardan beri bir arada yaşadıkları Mersin’de Emek, Demokrasi, Özgürlük Blok’u Mersin Bağımsız Milletvekili Adayı olan Ertuğrul Kürkçü, seçim çalışmalarına hızla devam ediyor. Seçim bürosu açılışında

Blok tüm halkları birleştirecek
Paylaş
Cumali Akkaş

Kürkçü Blok’un gördüğü ilginin AKP’yi oldukça rahatsız ettiğini belirterek, “Meclis’te barışı tesis etmek için çalışacağız” dedi.

‘BARIŞI TAHSİS EDECEĞİZ’

Emek, Demokrasi, Özgürlük Blok’u Mersin Bağımsız Milletvekili Adayı Ertuğrul Kürkçü, Blok’un daha önceki seçimlerden farklı bir bileşeni Meclis’e taşıyacağının şimdiden görüldüğünü belirterek, barış ve demokrasiden yana kesimlerin bu durumdan hoşnut olduğunu ancak AKP’nin ve savaş yanlılarının bunun rahatsızlığını hissettiğini söyledi. Amaçlarının Meclis’te barışı ve demokratik bir anayasayı tesis etmek olduğunu aktaran Kürkçü,  bunu tek başlarına başaramayacaklarını, Meclis’teki çoğunluğa, dışarıdan halk mücadelesi ile baskı uygulayacaklarını vurguladı.

‘MERSİN HOŞGÖRÜ KENTİ OLACAK’

Seçim bölgesinin farklı etnik yapı ve dini inanıştan insanların olmasına da değinen Kürkçü, her kesimden eşit oy alamayacaklarını ancak Blok’un daha önce farklı partilere oy veren birçok kesime umut olduğunu söyledi. Özellikle ilk defa oy verecek gençler için Blok’un önemli bir seçenek olduğunun altını çizen Kürkçü, Blok’un ayrıştırcı değil, tüm ezilen ve sömürülenleri birleştirme çabasında olduğunu belirtti. Mersin’de farklı kültür ve etnik yapılardan insanların yaşamasının zaman zaman kışkırtıcı amaçlarla kullanıldığını söyleyen Kürkçü, bunun ortadan kalkması ve hoşgörünün hakim olması için çalıştıklarını ifade etti.

‘SANDIKLARA SAHİP ÇIKACAĞIZ’

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Mersin İl Başkanı Cihan Yılmaz ise Blok bileşenleri ile yoğun bir çalışma içinde olduklarını belriterek, geçmişte Kürtlerin oylarının çalındığını ve kazanılan belediyenin ellerinden alındığını söyledi. Yılmaz, “Bu sefer oylarımızın çalınmasına izin vermeyeceğiz” dedi. Kürkçü’nün Mersin’de yaşayan tüm etnik unsurlarının adayı olduğunu dile getiren Yılmaz, çalışmanın tüm kesimleri kapsayacak şekilde yürütüldüğünü belirtti.

‘BARAJI EMEKÇİLER YIKACAK’

Blok’un bir ihtiyaçtan doğduğunu dile getiren Emek Partisi Mersin İl Başkanı Mehmet Taşçı, Blok’un işçilerin, emekçilerin, ezilenlerin Meclis’teki sesi olacağını ifade etti. “Bu ülkede açlıktan ölen bebekler, sendikalaştıkları için işten atılan işçiler, 13 milyon işsiz, talepleri yok sayılan Kürt halkı var” diyen Taşçı, bu talepleri tek dile getiren cephenin Emek, Demokrasi ve Özgürlük Blok’u olduğunun altını çizdi. Halkı Blok etrafında birleşmeye çağıran Taşçı, Blok’un seçimlerle sınırlı olmadığını, seçimden sonrada bu ülkenin sorunlarının çözümüne katkı sunacağını söyledi. Taşçı, “ Mersin’de hedefimiz yüksek bir oy almak. Blok adaylarının olmadığı yerlerde ise Emek Partisi’ne oy vererek yüzde 10 seçim barajının emekçiler, ezilenler için bir engel olmadığını göstereceğiz” diye konuştu.

BLOK SEÇİMDEN SONRA DEVAM ETMELİ

BDP MYK Üyesi Yüksel Mutlu ise Blok’un farklı kesimlerden bir araya gelen siyasi parti ve platformlardan oluştuğunu belirterek, geçmişte de birçok kez ittifakların olduğunu, eksiklerin görüldüğünü ve Emek, Demokrasi Özgürlük Blok’unun seçim sonrasında da devam etmesini istediklerini aktardı. Blok’un adayları arasında Abdullah Levent, Tüzel, Sırrı Süreyya Önder gibi isimler olduğuna dikkat çeken Mutlu, bu birlikteliğin önemli bir alternatif olduğunu söyledi. (Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Protestocu 2 öğrenciye tahliye yok

SONRAKİ HABER

NÜKLEER PROTESTOSUNDA MHP’YE SÖZ VERİLDİ KÜRKÇÜ’YE VERİLMEDİ!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa