01 Eylül 2013 16:02

CHP savaşa hayır mitingleri yapacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, parti olarak “savaşa hayır” demek için illerde toplantılar ve mitingler düzenleyeceklerini söyledi.Gürsel Tekin, İzmir’de siyasi partililerle bir araya geldi. Karabağlar İlçe Başkanlığı’nı ziyaret eden Tekin, örgüt yöneticileri ile fikir alışverişinde bulundu. Egedesons&

CHP savaşa hayır mitingleri yapacak
Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, parti olarak “savaşa hayır” demek için illerde toplantılar ve mitingler düzenleyeceklerini söyledi.

Gürsel Tekin, İzmir’de siyasi partililerle bir araya geldi. Karabağlar İlçe Başkanlığı’nı ziyaret eden Tekin, örgüt yöneticileri ile fikir alışverişinde bulundu. Egedesonsöz’e açıklamalarda bulundu. Adaylık başvurularının 2 Eylül’de sona ereceğini belirten Tekin, “2014 yerel seçimleri sadece yerel seçim olmayacak. Aynı zamanda Türkiye’nin geleceği ile ilgili bir referanduma dönüşebilir” dedi.

SAVAŞIN İÇİNDE KALIRIZ

Tekin, parti olarak gelecek günlerde “savaşa hayır” demek için illerde toplantılar ve mitingler düzenleyeceklerini açıklarken, Türkiye’nin zor günlerden geçtiğini, savaşla karşı karşıya geldiğini söyledi. Bu durumun hükümetin sorumluluğunda olduğunu da anlatan Tekin, “Yarın Libya’da, Irak’ta yapılan müdahale Suriye’de olursa bir savaşın içinde kalırız. Biz parti olarak Malatya’ya konulan füze savunma sistemlerini de gündeme getirdik. Artık CHP olarak, bu durumu toplumsal reflekse çevirmek için ‘savaşa hayır’ mitingleri düzenleyeceğiz. Bu kirli savaşın neden bir parçası olduk” dedi.

Türkiye’nin dış politikada yalnız kaldığını söyleyen Tekin, “Bu yalnızlığı da ‘onurlu yalnızlık’ olarak kamuoyuna sunuyorlar. Başbakan Mısır’daki sorun nedeniyle ağlıyor. Irak’ta binlerce insan ölürken neredeydin? Irak’ta diktatör yıkıldı ama ülke sefalet içerisinde. Egemen güçler petrolün üstüne kondu” dedi. Tekin, Suriye’deki savaş nedeniyle Türkiye’ye göç edenlerin yasa dışı şekilde çalıştırıldığını söyledi. (İZMİR)

ÖNCEKİ HABER

Üniversiteye kayıtlar başlıyor

SONRAKİ HABER

Savaşı isteyenler işbirlikçiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...