01 Eylül 2013 15:54

Ankara'da barış için el ele verildi

Dünya halklarının barış içinde yaşaması temennisiyle buluşan Ankara Emek Demokrasi Güçleri barış için insan zincir oluşturdu. Ortadoğu’da akan kanın durması gerektiğine dikkat çeken barış gönüllüleri, AKP’ye de Türkiye’de “barış için adım at” çağrısı yaptı.Sakarya Ca

Ankara'da barış için el ele verildi
Paylaş

Sakarya Caddesi’nde “Barış için 1 Eylül’de alanlardayız” yazılı pankartla bir araya gelen Emek Demokrasi Güçleri  “ABD Ortadoğu’dan defol”, “Diren Rojava yalnız değilsin” ve “Yaşasın halkların kardeşliği” sloganları attı. El ele tutuşarak zincir oluşturan kitle, “Rojava ve Mısır’daki katliamları kınıyoruz”, “Barış haklarımızın mücadelesiyle kazanılacaktır”, “Suriye’ye emperyalist müdahaleye hayır” pankartlarıyla Kızılay Meydan’a yürüdü ve dört bir tarafına yayıldı. Meydandaki dört kaldırımda ellerindeki pankartlarla savaşa karşı tepkilerini gösteren kitleye çevredeki vatandaşlar da destek verdi.

‘İKİ YÜZLÜ ERDOĞAN’

Eylemde Emek ve Demokrasi Güçleri adına konuşan Harun Çakmak, AKP’nin savaş politikalarını eleştirdi. Türkiye’deki barış sürecinde Kürt halkının üzerine düşeni yaptığını söyleyen Çakmak, AKP’nin barış için gerekeni yapmadığını ifade etti. Erdoğan’ın “İki yüzlü” olduğunu belirten Çakmak, “İçeride müzakerelerden bahseden Erdoğan, sadece yapay sınırların ayırdığı Rojava’daki Kürt halkına katliam yapanlara destek veriyor” dedi.

Erdoğan’ın Mısır için ağlamasını samimi bulmayan Çakmak, “Mısır’daki kaliam için ağlıyor, Rojava’ya hiç bakmıyor. Erdoğan Suriye konusunda da ‘Kısmi müdahale yetmez’ diyor. Bu tutumuyla timsah gözyaşları döküyor, daha çok kan ve ölüm istiyor” diye konuştu.

Halkların barışı iktidarlardan beklemediğini söyleyen Çakmak, “Barışın halkların mücadelesiyle geleceğini biliyoruz” dedi.(AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Reyhanlı'da barış zinciri

SONRAKİ HABER

Üniversiteye kayıtlar başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...