01 Eylül 2013 19:36

Sokak ortasında kadın cinayeti

1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle yapılacak olan mitinge katılmak için yola çıktığı sırada eski eşi tarafından kurşunlanan BDP Küçükçekmece Kadın Meclisi üyesi Nazliye Sincar tedavi altına alındığı hastanede yaşamını yitirdi.Kadıköy'de yapılacak olan 1 Eylül Dünya Barış Günü

Sokak ortasında kadın cinayeti
Paylaş

1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle yapılacak olan mitinge katılmak için yola çıktığı sırada eski eşi tarafından kurşunlanan BDP Küçükçekmece Kadın Meclisi üyesi Nazliye Sincar tedavi altına alındığı hastanede yaşamını yitirdi.

Kadıköy'de yapılacak olan 1 Eylül Dünya Barış Günü mitingine katılmak için Küçükçekmece Kanarya Mahallesi Kadriye Moroğlu Lisesi önünden kaldırılacak araçlara binmek için lise önüne gelen ve bu sırada eski eşi Şeyhzeydan Harman tarafından kurşunlandığı belirtilen BDP Küçükçekmece Kadın Meclisi üyesi Nazliye Sincar, tedavi altına alındığı Mehmet Akif Kalp Hastanesi'nde yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan BDP Kadın Meclisleri “Görevli polisler Dünya Barış Günü’nde bile bir kadının katledilmesine göz yummuştur” dedi.

Katledilen birçok kadın gibi, Sincar'ın da eşinden tehdit aldığı belirtilen açıklamada, Sincar’ın bu tehditleri emniyet birimlerine ve savcılığa bildirilmesine rağmen gerekli önlemler alınmadığı için öldürüldüğü vurgulandı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Bu ülkede katledilen bütün kadınların davalarının takipçisi olduğumuz gibi, bu davanın da takipçisi olacağımızı, kadın katliamları sona erene kadar durmadan mücadele edeceğimizi belirtmek istiyoruz” (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Barış zincirine karşı yasak zinciri!

SONRAKİ HABER

Medyadan Obama’ya ‘Çark etti’ sitemi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...