24 Mayıs 2011 14:00

Mücadele ettiler kazandılar

ÇUKUROVA Üniversitesi (ÇÜ) Balcalı Tıp Fakültesi’nde çalışan sağlık emekçilerinin verdiği mücadele sonuç verdi, işçiler kazandı. Öğretim üyeleri, asistanlar, hemşireler, işçilerin taleplerini ortaklaştırarak verdikleri mücadele sonrasında üniversite yönetimi geri adım attı ve &cc

Mücadele ettiler kazandılar
Paylaş

ÇUKUROVA Üniversitesi (ÇÜ) Balcalı Tıp Fakültesi’nde çalışan sağlık emekçilerinin verdiği mücadele sonuç verdi, işçiler kazandı. Öğretim üyeleri, asistanlar, hemşireler, işçilerin taleplerini ortaklaştırarak verdikleri mücadele sonrasında üniversite yönetimi geri adım attı ve çalışanların isteklerini kabul etti.
Geçen hafta yapılan eylemlerde sağlık emekçileri asistanların gün aşırı nöbetlerin kaldırılması, nöbet sonrası izin ve döner sermaye komisyonunda yer alan asistan hekimin seçimle belirlenmesi gibi talepleri ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının taşeron işçilerinin hastanenin işçileri olduğuna dair verdiği karar gereği işçilerin kadro tescil işlemlerinin yapılması talep edilmişti.
TTB Merkez Konsey Başkanı Eriş Bilaloğlu ve SES, Dev Sağlık-İş yöneticileri ile ÇÜ Rektörü Alper Akınoğlu ortak toplantı yaptı. Toplantı sonrasında yapılan açıklamada çalışanlarının bazı haklarının rektörlük tarafından kabul edildiği ifade edildi. Yapılan toplantının tutanağında taşeron işçiler ile ilgili olarak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından ÇÜ Rektörlüğünün asli işçileridir kararı ile ilgili gerekli çalışmaların 30 gün içinde tamamlanarak işçileri ile üniversite yönetiminin sözleşme imzalamasına karar verildiği kayıt altına alındı. Toplantı tutanağında ayrıca asistan hekimlerin döner sermaye komisyonunda yer alan asistan hekimin araştırma görevlileri temsilciler grubu tarafından seçimle belirlenecek kişinin olmasına karar verildiği belirtildi. Ayrıca; asistan hekimlerin gün aşırı nöbet tutmaması, haftada 80 saatten fazla mesai yapmaması, nöbet sonrası izin verilmesi, polikliniklerde asistan hekim başına acil hastalar hariç günde 40 hastadan fazla hasta bakmaması, asistan hekimlerin mesai bitimlerinin en geç 17.00 olarak belirlenmesi karara bağlandı. Yapılan toplantıda ayrıca alınan kararları denetlemek üzere rektörlük, dekanlık, başhekimlik, ana bilim dalı başkanları ve asistan hekim temsilcilerinden oluşacak bir komisyonun da kurulmasına karar verildi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Taşeron işçisine polis barikatı

SONRAKİ HABER

‘NBŞ’den 20 bin tarım işçisi işsiz kalır’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...