01 Eylül 2013 09:25

Obama: Müdahale, Kongrede oylanacak

ABD Başkanı Obama, Suriye ile ilgili yaptığı basın açıklamasına “Suriye'de 21. yüzyılın en büyük kimyasal silah saldırılarından biri gerçekleştirildi. Bunların hepsiniz dünya açıkça gördü. Hastaneler ölülerle doluydu.” sözleriyle başladı.   Obama Suriye’ye başlatılacak saldır

Obama: Müdahale, Kongrede oylanacak
Paylaş

‘HER ŞEY ABD'NİN ÇIKARLARI İÇİN’

Obama, “Biz istediğimiz zaman orada saldırı gerçekleştirebiliriz, buna kapasitemiz var. Belirli bir zaman söz konusu değil, istediğimiz zaman yapabiliriz. Yarın yapabiliriz, önümüzdeki hafta yapabiliriz, gelecek ay yapabiliriz.”diyerek yapılması planlanan müdahalenin tarihi konusunda net bir bilgi vermedi. Obama saldırı emrini vermeye hazır olduğunu söylerken kararını henüz vermediğini belirtti. Obama asıl önemli olanın ABD’nin ulusal çıkarlarının ve ulusal güvenliğinin olduğunu söyledi. Obama, önlerinde bir takım seçeneklerin olduğunu söylerken, askeri operasyon için ikinci bir karar daha verdiğini açıkladı. Obama, askeri operasyon için, ABD halkının temsilcilerine kongrede danışacağını açıkladı.

‘BİRLEŞMİŞ MİLLETLERİ BEKLEMEMİZE GEREK YOK’

Obama, “Önümüzdeki günlerde herkes kendi sesini duyurabilecek. Kongre liderleriyle konuştum ve önümüzdeki günlerde yani Kongre tatilden döndükten sonra bir oylama yapılacak. Her üyeye Suriye'de olanları anlaması için bilgi sunulacak. ABD'nin ulusal güvenlik çıkarlarına yönelik bilgile verilecek. Ben oylama yapılmasından yanayım. Bizim Birleşmiş Milletler ekiplerini beklememize gerek yok. BM Güvenlik Konseyi şu ana kadar Suriye rejiminin suçlu olduğunu kabul etmedi" dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Rojava'ya destek eylemine polis müdahalesi

SONRAKİ HABER

Ege Denizi'nde iki deprem!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...