31 Ağustos 2013 18:20

Yerelde barış ve demokrasi cephesi

Halkların Demokratik Kongresinin (HDK) yerel seçimlere ilişkin yaptığı toplantında, ülkenin batısında seçimlere Halkların Demokratik Partisi (HDP) çatısı, Kürt illerinde ise Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) çatısı altında girme eğilimi öne çıktı. Ancak asıl karar, 8 Eylül’de yapılacak kapsamlı toplantının ardı

Yerelde barış ve demokrasi cephesi
Paylaş

AÇIKLAMA 9 EYLÜL’DE

Yerel seçimlere ilişkin İstanbul’da yapılan toplantıya HDK Yürütüme Kurulu, siyasi parti ve örgütlerin başkan, eş başkan ve temsilcileri katıldı. Toplantıda ayrıca herhangi bir parti ya da grubu bağlı olmayan bireyler de katıldı.
İç ve dış politik gelişmelerin değerlendirildiği toplantıda, HDK’nin yerel seçim politikasına ilişkin öneriler ele alındı. HDK’nin yerel seçim taktiği 8 Eylül’de toplanacak olan HDK Genel Meclisi ve HDP Parti Meclisinin katılımıyla yapılacak toplantıda tartışılarak karara bağlanacak. Tartışmanın karara bağlanmasının ardından HDK’nin 9 Eylül’de yerel seçimlere ilişkin kamuoyuna açıklama yapması bekleniyor.
Toplantıda yerel seçimlere batıda HDP, bölgede ise BDP çatısında girilmesini konusunda genel bir eğilim ortaya çıktı. HDK yerel seçim politikasını belirledikten sonra, “Emekten, barıştan, kardeşlikten, demokrasi ve özgürlükten yana bütün güçlere seçimlerde birlikte hareket etme, halkların demokratik ittifakını daha da büyütme ve güçlendirme” çağrısı yapacak. Bununla birlikte “Barıştan ve demokrasiden yana olduğunu” söyleyen bütün çevrelerle görüşmeler yaparak ortak seçim cephesini büyütmek için adımlar atacak. 

GEZİ RUHUYLA

HDK bileşenleri bir süredir, Gezi direnişinin ruhuyla, haziran halk direnişinin talepleriyle, Kürt sorununun çözümü ve barış mücadelesinin taleplerinin birleşmesinin önemine dikkat çekiyor. Bunun nasıl sağlanacağına ilişkin toplantılar ve tartışmalar yapıyor. HDK, yerel seçim platformunu da buna uygun bir anlayışla oluşturacak.
Adayların yerellerde halkın katılımıyla belirlenmesi, Gezi direnişinin ardından oluşan forumlar, halk meclisleri vb. halk inisiyatifleriyle ortak hareket edilmesi toplantıda öne çıkan konular oldu. (İstanbulEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Servi yeniden seçildi

SONRAKİ HABER

Kadınlar savaşın izleyeni değil barışın öznesi olmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...