31 Ağustos 2013 17:34

Ankara’ya iki yeni sanat merkezi

ÇANKAYA Belediyesi Kızılay’da sanat etkinliklerini canlandırmak amacıyla 2 yeni sanat merkezini hizmete sokuyor. Çankaya Belediyesi Emek Hizmet Binası’nın altında bulunan sanat merkezleri iki farklı sergiyle açılacak.Müze Çankaya, “Hasretim İstanbul” sergisiyle açılacak. Sergide, İstanbul’u farklı zamanlarda,

Ankara’ya iki yeni sanat merkezi
Paylaş

Müze Çankaya, “Hasretim İstanbul” sergisiyle açılacak. Sergide, İstanbul’u farklı zamanlarda, farklı nedenlerle terk etmek zorunda kalan ve artık yaşamlarını Atina ve Selanik’te sürdüren 47 eski İstanbullu Rum’un hikayesi anlatılacak. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti tarafından desteklenen Lozan Mübadilleri Vakfı’nın ”Hasretim İstanbul- İstanbul Rumlarının Göç Öyküleri ve Özlemleri” sergisinin açılışı 2 Eylül saat 18.00’de gerçekleşecek.

GALERİ URAY ‘BARIŞ’LA AÇILACAK

Uray Sanat Galerisinin açılışı ise, 5 Eylül’de “Barış” temalı sergiyle gerçekleşecek. 29 Eylül tarihine kadar açık kalacak sergide, Ankaralı olan ya da uzun süredir Ankara’da yaşayan 44 sanatçının resim, baskı resim, heykel ve fotoğraflardan oluşan işleri yer alacak.
Çankaya Belediyesi Başkanı Bülent Tanık, sanat merkezlerinin yaşanabilir bir kent ortamı ve kültürel çeşitliliğin yeşerdiği bir Kızılay oluşturma amacıyla açıldığını ifade etti. Bu mekanların farklı sanat çalışmaları için atölye olarak da kullanılabileceğini belirten Tanık, kısa bir süre sonra Maltepe’deki Çankaya Çarşısı’nın,  içinde sinema, tiyatro ve sergi salonundan oluşan bir sanat merkezi olarak hizmete açılacağını duyurdu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Side festivali başlıyor!

SONRAKİ HABER

Farklı hikayeler RenArt Sanat Galerisi’nde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...