31 Ağustos 2013 17:16

Değişen tek şey isimler

DÜNYANIN en iyi teknik direktörlerinden ikisi olarak kabul edilir, Jose Mourinho ve Josep Guardiola. İkisi de İspanya’da hocalık yaparken defalarca karşı karşıya geldi. Birçok kez de maç içerisinde olanlar değil, Mourinho ve Guardiola arasında yaşananlar akıllara kazındı. Şimdi de farklı ülkelerde takım çalıştırırken karşı k

Değişen tek şey isimler
Paylaş

UEFA Süper Kupa finalinde karşılaşan Bayern Münih ve Chelsea arasında oynanan karşılaşma 90 dakikanın 1-1 bitmesi ile uzatmalara gitti. Uzatmaların ilk dakikalarında maçın başarılı isimlerinden Eden Hazard, sert bir vuruşla Manuel Neuer’i geçmeyi başardı. Chelsea golün ardından adeta etten duvar oluşturdu. İkinci uzatmaların sonlarına yaklaşılırken İngilizler kupanın kendile- rine geldiğine inanmaya başladı. İkinci yarıda oyuna dahil olan Javi Martinez’in son dakikalarda bulduğu golle rüzgar terse döndü. Penaltılara giden karşılaşmanın galibi Bayern Münih oldu.

PAS PAS PAS...

Barcelona’da bol pas ve hareketli oyunla başarı üstüne başarı yakalayan Guardiola, Münih’e de bunu yaptırmaya kararlı. 120 dakikalık karşılaşmada kaleci Neuer’in hiçbir türlü topu uzun oynamaması, sürekli oyunu pasla başlatması bunun en büyük işaretlerinden. Almanya milli takımının ve Münih’in kaptanı Philipp Lahm’ın ise top hakimiyeti nedeniyle orta sahada görev alması bu tezi doğrular nitelikte.

YİNE YENİ YENİDEN

Bu başlık tam da Mourinho’nun Chelsea’sini anlatıyor. Yeni bir takım yine aynı takım yeniden aynı taktik.
Güçlü savunma ve kontra ataklarla başarıya ulaşan Mourinho, İnter ile de Barcelona’nın önüne set çekerek Şampiyonlar Ligi kupasını kazanmıştı. Maviler ile yeniden başarı hedefleyen Portekizli hoca, Chelsea için eski taktiğini kendisi için ise alışılmış olanı yapacağı gösterdi.
Bu maçta hangi hocanın daha başarılı olup, hangisinin üstünlük kuracağını kestirmek zor olur ancak İnter’de en büyük kozu olan Eto’o’yu Chelsea’ye kazandıran Mourinho’nun Premier Lig’de Manchester United’ın önüne geçmesi pek de zor gözükmüyor.
Bavyera ekibi Bayern Münih ise Borussia Dortmund’un birkaç adım ötesinde duruyor. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Bale, Real’e çok yakın

SONRAKİ HABER

Beşiktaş, CAS hüznüyle sahada

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...