24 Mayıs 2011 12:57

Öğrencilere saldırı protesto edildi

EVLERİNİN yakınında ülkücü olduğu belirtilen bir grubun saldırısına uğrayan öğrencilerden Haydar İlkay Çelik’in durumunun iyiye gittiği öğrenildi. Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi öğrencileri önceki gün dört arkadaşlarının saldırıya uğramasını protesto ettiler. Saldırıyı gerçe

Öğrencilere saldırı protesto edildi
Paylaş

EVLERİNİN yakınında ülkücü olduğu belirtilen bir grubun saldırısına uğrayan öğrencilerden Haydar İlkay Çelik’in durumunun iyiye gittiği öğrenildi. Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi öğrencileri önceki gün dört arkadaşlarının saldırıya uğramasını protesto ettiler. Saldırıyı gerçekleştirenleri tanıdıklarını söyleyen öğrenciler, bu kişilerin Halil İbrahim Yılmaz ve Cem Tutsoy olduklarını iddia ettiler.

Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi öğrencileri önceki gün Yüksel Caddesi’nde basın açıklamasıyla saldırıyı protesto ettiler. Öğrenciler adına konuşan Zeynep Çiçek, saldırının tüm özgürlükçü, muhalif ve devrimcilere yapıldığını vurguladı. Çiçek, “İktidarın ikiyüzlü politikalarıyla meşrulaşan faşizm, evlerimizin önünde nöbet tutmakta, yaşam alanı olarak gördüğümüz her yerde silahlandırma politikalarının bir geri dönüşü olarak, silahlarını, satırlarını, sallamalarını pervasızca çekip, polis desteği ile yaşamlarımızı gasp etmektedir” dedi.

Öte yandan önceki gün Yıldız Teknik Üniversitesi’ndeki saldırı da öğrencimer tarafından protesto edildi. (ANKARA-İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

ÖSYM’de skandal devam ediyor

SONRAKİ HABER

Dört eş istemek suç: Asla sessiz kalmamak gerekiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...