31 Ağustos 2013 14:14

Bismil'den Diyarbakır'a 1 Eylül yürüyüşü

BDP Bismil Gençlik Meclisi'nin, PKK Lideri Abdullah Öcalan tarafından başlatılan demokratik çözüm sürecine dikkat çekmek ve Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda 1 Eylül Dünya Barış Günü için yapılması planlanan büyük bölge mitingine katılmak amacı ile Bismil'den Diyarbakır'a başlattığı

Bismil'den Diyarbakır'a 1 Eylül yürüyüşü
Paylaş

BDP Bismil Gençlik Meclisi'nin, PKK Lideri Abdullah Öcalan tarafından başlatılan demokratik çözüm sürecine dikkat çekmek ve Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda 1 Eylül Dünya Barış Günü için yapılması planlanan büyük bölge mitingine katılmak amacı ile Bismil'den Diyarbakır'a başlattığı yürüyüş devam ediyor. Sabahın erken saatlerinde Halil İbrahim Oruç Parkı'nda biraraya gelen yurttaşların coşkulu oldukları gözlenirken, ağırlıkta gençlerin katıldığı yürüyüşe, 60-65 yaşlarındaki kadın ve erkeklerin de katılması dikkat çekti. Yürüyüş öncesi sarı, kırmızı ve yeşil renkler ile Kürtçe, Türkçe ve İngilizce "barış" yazılı beyaz önlükler giyen kitleye, BDP İlçe Örgütü Eş Başkanı Tufan Tunç ve yöneticileri de katıldı. Polisin yoğun önlem aldığı yürüyüşte, "Bê Serok aşiti şaştiye" ve "Bijî yekê İlon" pankartı açıldı.

POLİS YÜRÜYÜŞÜ KAYIT ALTINA ALIYOR!

İbrahim Oruç Parkı'ndan yürüyüşe geçen yüzü aşkın yurttaş PKK Lideri Abdullah Öcalan, PKK, YPG ve 1 Eylül'e ilişkin sloganlar attı. Yoldan geçen araçların kornalar ile destek verdiği yürüyüşü zırhlı ve sivil araçlar ile takip eden polis, kamera ve fotoğraf makineleri ile grubu kayıt altına aldı. Coşku ile yürüyüşlerine devam eden grup, Bismil'in 2 kilometre çıkışında bulunan Yeniköy (Gundênû) köyünde kadınların ağırlıkta olduğu çok sayıda yurttaş tarafından alkış, zılgıt ve sloganlar ile karşılandı. Karşılamanın ardından kitle 10 kilometre uzaklıkta bulunan Üçtepe (Çerxê) köyüne doğru yeniden yürüyüşe geçti. Yürüyüşe belirli aralıklarla katılımların olduğu görüldü.

Öte yandan Bismil'de başlayan yürüyüşe katılmak için Çınar ilçesinde de kalabalık bir grubun yürüyüş kolu ile Mardin-Bismil-Diyarbakır yolu olarak kullanılan Üçyol Kavşağı'nda buluşması bekleniyor. Yaklaşık 40 kilometre sürecek olan yürüyüşün Yenişehir Fidanlığı'nda sona ereceği belirtilirken, geceyi burada geçirecek olan yurttaşların yarın 1 Eylül Dünya Barış Günü bölge mitingine katılmak üzere sabah erken saatlerde yeniden yürüyüşlerine başlayacağı bildirildi. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

'Askeri müdahaleye karşı'

SONRAKİ HABER

Direniş ve dayanışma (ve iktidar)

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...