24 Mayıs 2011 12:51

Savaşı ve kanı durduracak bir referanduma süreci

GENEL seçimlere 20 günden kısa bir süre kala Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku milletvekili adayları da çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam ediyor. Çalışmaları çerçevesinde çok sayıda ziyaret, toplantı ve görüşmelerde bulunarak düşüncelerini ve politikalarını halka anlatan blok adaylar

Savaşı ve kanı durduracak bir referanduma süreci
Paylaş

GENEL seçimlere 20 günden kısa bir süre kala Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku milletvekili adayları da çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam ediyor. Çalışmaları çerçevesinde çok sayıda ziyaret, toplantı ve görüşmelerde bulunarak düşüncelerini ve politikalarını halka anlatan blok adayları, önemli mesajlar verdi.
Blokun İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Sırrı Süreyya Önder, seçim çalışmalarına Kağıthane Nurtepe Mahallesi’nde esnaf ziyaretinde bulunarak başladı. Önder’i dükkanlarının önüne çıkarak karşılayan esnafın yoğun ilgisi dikkat çekti. Ziyaret sırasında esnaflardan biri, eşi ile birlikte karşıladığı Önder’e destekledikleri bloğun içinde yer almasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Önder, esnaf ziyaretinin ardından mahallede bulunan Dersim Dernekler Federasyonu’nu ziyarette etti. 

Önder, ardından Batman Ortaköy Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne geçti. Burada çok sayıda kişi tarafından karşılanan Önder, “Blok adaylarının mümkün olduğunca yüksek başarı ile Meclis’e girmesinin önümüzdeki dönem barış ve özgürlük konusunda atılacak adımların o derece de güçlenmesi anlamına geleceğini” söyledi. Kürt siyasetçileri üzerindeki tutuklama furyasına ve blok adaylarının seçim bürolarına yönelik son dönemde gelişen saldırılara da değinen Önder, içerisinde bulunulan seçim sürecini ise şu ifadelerle değerlendirdi: “Yaşananlar seçimi seçim olmaktan çıkarmıştır. Savaşı ve kanı durdurmak için bir referandum durumuna dönüşmüştür. Bu sebeple bloğumuzun aldığı her fazla bir oy, bir kaybımızın daha yaşanmasını engelleyecektir”
Önder’in ardından söz alan Dernek Başkanı Kasım Ali de, Batmanlılar olarak oylarını, “Kendi özgürlüklerine ve barış” adına blok adaylarına vereceklerinin sözünü verdi.

DİSK’İ ZİYARET ETTİ

Önder, esnaf ve dernek ziyaretleri ile başladığı seçim çalışmalarına DİSK’i ziyaret ederek devam etti. BDP PM üyesi Şamil Altan ve EMEP İl Başkanı Güven Gerçek ile birlikte DİSK Genel Merkezi’ne gelen Önder ve beraberindekileri vekaleten genel başkanlık görevini de yürüten Genel Sekreter Tayfun Görgün karşıladı. Kendisinin de bir sinema emekçisi olması itibariyle sendika üyesi olduğunu belirten Önder, ziyaretlerinin sebebinin oluşturdukları blokun kampanyaları hakkında birinci elden emekçi sınıfa anlatmak olduğunu söyledi. Sosyalist mücadele ve emek mücadelesinin olmazsa olmaz kurumlarından birisi olarak tanımladığı DİSK ile kendi mücadele tarihlerinin iç içe olduğunun altını çizen Önder, bu nedenle emekçilerin desteğini istedi.
Seçim sürecinin, “Ekonomik kriz, demokratik anayasa talebi ve Kürt sorunu” gibi üç önemli gelişmeye sahne olduğunu dile getiren Görgün ise, yüzde 10 seçim barajının hala kaldırılmamış olmasının seçmenin demokratik iradesine zarar verdiğini söyledi. Önder’e emekçilerin beklentilerini de aktaran Görgün, emekten yana olan tüm adayları mecliste görmek istediklerini belirterek, bu yüzden blok adaylarının çalışmaların önemli bulduklarını vurguladı.

AVCI, ESNAFLARI ZİYARET ETTİ

Seçim çalışmalarına ara vermeden devam eden devam eden İstanbul 3. Bölge Bağımsız Millet Adayı Mustafa Avcı da, Bağcılar Mahmutbey Mahallesi’nde bulunan İstoç Otomarket Ticaret Merkezi esnafları ziyaret etti. Avcı, esnafla yaptığı sohbetlerde, “Süren savaşın durması için önlerinde bulunan 19 günlük süreci iyi kullanmaları ve seçimlerden güçlü çıkmaları gerektiğini belirterek destek istedi. Çarşı esnafına yaptığı ziyaretin ardından Yüzyıl Mahallesi esnafını da ziyaret eden Avcı, ardından da Fevzi Çakmak Mahallesi seçim bürosuna geçerek burada halk toplantısı aldıktan sonra bu günkü seçim çalışmalarına son verecek.
(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İşçi duruklarında işçilerle buluşma

SONRAKİ HABER

Özelleştirmenin itirafı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...