31 Ağustos 2013 11:26

TEB ‘ödeyeceğiz’ dedi sonra vazgeçti

İSTANBUL Kıraç’ta kurulu sakız ve şekerleme üretimi yapan Perfetti Van Melle Fabrikasında sendika üyesi işçilere patronun isteği ile TEB’den kredi masraflarının geri ödenmemesi üzerine yapılan haber ses getirdi.Gazetemiz Evrensel’in 4 gün önce yer verdiği haberde, fabrikadaki işçilere TEB’den çektik

TEB ‘ödeyeceğiz’ dedi sonra vazgeçti
Paylaş

İSTANBUL Kıraç’ta kurulu sakız ve şekerleme üretimi yapan Perfetti Van Melle Fabrikasında sendika üyesi işçilere patronun isteği ile TEB’den kredi masraflarının geri ödenmemesi üzerine yapılan haber ses getirdi.
Gazetemiz Evrensel’in 4 gün önce yer verdiği haberde, fabrikadaki işçilere TEB’den çektikleri krediler için kesilen dosya masraflarının geri ödendiği ancak sendika üyesi olanlara patronun isteği nedeniyle ödenmediğine yer verilmişti. Haberimizin ardından bankanın genel merkezinden işçilere telefonlar geldi.
İşçilerin “Krediyi biz kullandık dosya masrafını bizden kestiniz adı üstünde bireysel kredi. Bize iadenin yapılıp yapılmamasına Perfetti Van Melle yöneticileri nasıl karar verir” sözleri üzerine banka yöneticileri, bir yanlışlık olduğunu ve durumlarının değerlendirmeye alındığını söyledi. Birkaç saat sonra gelen ikinci telefonda ise “Bankamızca sizin müracaatınız olumlu bulundu size de dosya masrafı kesintileriniz iade edilecek. Fabrikadaki işçilere ödeme yapıldığı oranda bir iade yapılacak” denildi.
Bunun üzerine işçiler, kesintinin tamamının ödenmesi konusunda ısrar etti. İşçilere ertesi gün gelen telefonda ise “Ödemenin yapılmayacağı” ifade edildi.
26 Mart’ta patronun sendikal çalışmayı engellemek için yaptığı toplantıda, “Sizlere bir kıyak geçeceğim” dediğini hatırlatan işçiler, “Zaten işçilerin hakkı olan ücreti sanki kendi cebinden vermiş gibi gösterdi. Patronun kıyağı bireysel kredi dosya masraflarının iadesi ve promosyon ücreti çıktı. Bunlar zaten bizimdi” dedi.
(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Geleceğinizi karartmayın

SONRAKİ HABER

Serêkaniyê'de şiddetli çatışmalar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa