31 Ağustos 2013 11:25

Geleceğinizi karartmayın

HAVA-İŞ Sendikası, işveren desteği ile üye yapılmaya çalışılan HABOM ve MNG işçilerine geleceğinizi karartmayın çağrısı yaptı.Yıllardır işçilerin Hava-İş’te örgütlenmesinin “Sendikalı olursanız kendinizi kapının önünde bulursunuz” diyerek engelleyen işveren temsilcilerinin, personel müdü

Geleceğinizi karartmayın
Paylaş

HAVA-İŞ Sendikası, işveren desteği ile üye yapılmaya çalışılan HABOM ve MNG işçilerine geleceğinizi karartmayın çağrısı yaptı.
Yıllardır işçilerin Hava-İş’te örgütlenmesinin “Sendikalı olursanız kendinizi kapının önünde bulursunuz” diyerek engelleyen işveren temsilcilerinin, personel müdürlerinin şimdi işçileri Çelik-İş’e üye olmaya zorladığını belirten Hava-İş yaptığı yazılı açıklamada,  “Böyle bir sendikadan size ne yarar gelir? HABOM işçilerinden gerekli desteği bulamayan Çelik-İş şimdi MNG işçilerini işverenle birlikte üye olmaya zorluyor. MNG ve HABOM birleşmesi sadece HABOM’un EASA’dan bir türlü alamadığı bakım yetkisini göstermelik de olsa aldım diyebilmek için yapılan hukukun ve kuralların arkasına dolanmak olarak açıklanabilecek bir girişimdir, ancak tabii ki EASA bunu yerse… Ancak bu aşamada hem işverenler hem de Çelik-iş Sendikası sizlere doğru olmayan bilgiler vermektedir. İşverenler iş kolunu metal iş kolu yaparak sizlerin havacılık mesleği ile tüm bağlarınızı kopartmak ve böylece geçici, taşeron işçi statüsünde, çok az sayıda lisanslı personelin imza yetkileri altında kölece çalıştırmak istemektedir” denildi.

OYUNLARA GELMEYİN

İşçilerin yanıltılarak hemen üye yapılmak istenmelerinin arkasında Hava-İş’in HABOM ve MNG’de resmi olarak iş kolu tespitinin yapılmasını bakanlıktan talep etmesi olduğunun vurgulandığı açıklamada, Çelik-İş’in iş kolu tespiti yapılmadan yetki almak için işverenler desteği ile işçileri üye yapmak istediği kaydedildi.
HABOM ile MNG’de henüz iş kolu tespitinin yapılmadığını, bu yüzden yapılacak üyeliklerin geçersiz olduğuna dikkat çekilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı; “Burada Hava-İş Sendikasının bu iki şirket için yaptığı önce iş kolu tespiti yapılsın şeklindeki talebini aşmak amaçlı bir oyun vardır. Bu oyuna gelmeyin. Nasıl THY Teknik AŞ’de daha önce bakanlıkça yapılan metal iş kolu tespitini Yargıtay kararı ile boşa çıkardık isek bu girişimi de boşa çıkaracağız. Bu nedenle bugün Çelik-İş’e üye olmak her zaman gönül verdiğiniz havacılık mesleğinden sertifikalı ve lisanslı bir statüden kopmak ve kendi ayağınıza kurşun sıkmak anlamına gelmektedir.
İşçilere, “Haklarınızı işveren ile Çelik-İş’in inisiyatifine bırakmayın” çağrısı yapılan açıklamada, “Bu nedenle HABOM ve MNG işçilerine iş kolu tespit davası sonuçlanıncaya kadar sizi belki 3 yıl şimdiden bağlayacak bir yanlışa imza atmayın diyerek uyarıyoruz.
Biliyoruz işverenler sizi Hava-İş Sendikasına üye olmayın diye tehdit ediyorlar. Ancak sendikalı olmak ve sendika seçmek her yurttaşın Anayasal temel hakkıdır. Kimse bu konuda zorlamada bulunamaz. Çelik-İş Sendikasına hukuksuzluk yaratacak bir yetki karmaşası çıkarması için fırsat vermeyin. Sizlerin mesleği havacılık ve sendikanız Hava-İş Sendikasıdır” denildi.
(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eti-Krom’da direniş sürecek

SONRAKİ HABER

TEB ‘ödeyeceğiz’ dedi sonra vazgeçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...