31 Ağustos 2013 10:07

Rojava'da ENKS ve EGRK geçici yönetim için anlaştı

ENKS ile EGRK dün akşam geç saatlere kadar Qamişlo'da devam görüşmelerin sonucunda Rojava'da bir seçim yapılana kada geçici bir yönetim oluşturulması hususunda anlaşmaya vardı.ENKS (Suriye Kürtleri Ulusal Meclisi) ile EGRK (Rojava Kürtleri Halk Meclisi) Rojava'da geçici yönetim oluşturulması konusunda anla

Rojava'da ENKS ve EGRK geçici yönetim için anlaştı
Paylaş

ENKS (Suriye Kürtleri Ulusal Meclisi) ile EGRK (Rojava Kürtleri Halk Meclisi) Rojava'da geçici yönetim oluşturulması konusunda anlaşma sağladı. Konuya ilişkin DİHA'ya açıklama yapan TEV-DEM Yönetim Kurulu üyesi Aldar Xalil, ENKS ve EGRK arasında dün akşam geç saatlere kadar Qamişlo'da devam eden görüşmelerin sonucunda her iki meclisi oluşturan partilerin hepsinin Rojava'da bir seçim yapılana kadar bölgeyi yönetmesi için geçici bir yönetim oluşturulması hususunda anlaştıklarını açıkladı. Hiçbir partiye zorla bu yönetime katıl diyemeyeceklerini, istemeyen partilerin katılmayabileceklerini söyleyen Xalil, "Şu ana kadar ENKS'yi oluşturan 16 partiden hiçbiri bu geçici (dönemsel) yönetimin dışında kalmak istiyorum diye bir şey söylemedi. Tüm partiler bu konuda uzlaştılar" dedi.

Xalil, oluşacak olan geçici yönetimin sadece Kürtleri kapsamadığını, Asuri, Suryani, Keldani gibi Rojava'da yaşayan diğer halkları ve Hıristiyanlar gibi diğer inanç gruplarına ait partilerin de istemeleri durumunda bu yönetime katılabileceklerini de sözlerine ekledi. (HEWLER)

ÖNCEKİ HABER

BM denetçileri Suriye'den ayrıldı

SONRAKİ HABER

'ABD'nin tehditleri kabul edilemez'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...