24 Mayıs 2011 12:50

Yeşil sermaye mağdurlarından AKP’ye oy yok

YİMPAŞ-Kombassan Endüstri tarafından binlerce avrosu dolandırılan Hanefi Doğan, bugüne kadar AKP’ye oy verdiğini ancak bu seçimlerde AKP’ye oy vermeyeceğini söyledi. Doğan, “vatandaşlara çağrım AKP’ye, yeşil sermayeye, bizi dolandıranlara kimse oy vermesin” dedi. Almanya’da yıllarca işçi olarak &cc

Yeşil sermaye  mağdurlarından  AKP’ye oy yok
Paylaş
Şiar Can Şener

YİMPAŞ-Kombassan Endüstri tarafından binlerce avrosu dolandırılan Hanefi Doğan, bugüne kadar AKP’ye oy verdiğini ancak bu seçimlerde AKP’ye oy vermeyeceğini söyledi. Doğan, “vatandaşlara çağrım AKP’ye, yeşil sermayeye, bizi dolandıranlara kimse oy vermesin” dedi.

 Almanya’da yıllarca işçi olarak çalışmış ve emekli olmuş 66 yaşındaki Hanefi Doğan, kendisini dolandıranların peşini bırakmıyor. Geçtiğimiz Şubat ayında Almanya Düsseldorf’ta, Başbakan Erdoğan’ın katıldığı bir toplantıda kefen atarak Erdoğan’ı protesto eden Doğan, yıllardır sürdürdüğü hukuk mücadelesinin sonuç vermesini istiyor.

Milli Görüş’ün Avrupa’da Türkiye kökenli emekçileri camilerde örgütlediğini ve emekçilerin alınterini soyduğunu belirten Doğan, soygunun başındakilerin ise Türkiye’de ellerini kollarını sallayarak dolaştığını kaydetti. “Milli Görüş kahramanları, Dursun Uyar’la poz veren Başbakan Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül, Cemil Çiçek, Bülent Arınç gibi birçok isim dolandırıcıların üzerine gitmiyor” diyen Doğan, yeşil sermayenin Almanya’da mahkum olduğunu ve Alman vatandaşlarının haklarını aldığını ancak Türkiye’de açıların davaların bir türlü sonuçlanmadığını dile getirdi.

‘ZAMANAŞIMI MI BEKLENİYOR’

Türkiye’deki davanın Yargıtay’a gittiğini, Yargıtay’ın da karar vermediğini bildiren Doğan, “biz toplu dava açmıştık önce, sonra şahsi dava açılması istendi. Onu da yaptık ama bu sefer de davadan karar çıkmıyor. Yimpaş, Kombassan şirketleri Sermaye Piyasası Kurulu tarafından dava edildi. Buna rağmen davamız sonuçlanmıyor. Acaba dava zamanaşımına mı götürülmek isteniyor” diye sordu.
Kendisi gibi yüz binlerce gurbetçi emekçinin, milyonlarca Avros’unun çalındığına dikkat çeken Doğan, bu yüzden insanların huzurunu yitirdiğini, evliliklerin sonlandığını söyledi. “Olayın adı nitelikli dolandırıcılık. Meclis’e geldi bu olay, AKP’liler reddetti. Niye reddettiler, demek ki onlara dokunuyor. Bu zamana kadar oy verdiğim Tayyip’e artık kolumu keserim de oy vermem” diyen Doğan, oy vermeme çağrısında bulundu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Üniversite’de demokratik blok

SONRAKİ HABER

İşçi duruklarında işçilerle buluşma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa