24 Mayıs 2011 12:33

Avrupa semalarını yine kül bulutu kapladı

İZLANDA’dan kaynaklanan volkanik kül bulutundan birçok Avrupa ülkesindeki uçak seferleri etkilendi.İngiltere havayolu şirketi British Airways sün saat 14:00’e kadar İskoçya’ya olan tüm uçuşlarını iptal ettiğini duyurdu. Havayolu şirketleri müşterilerinin mağdur olmaması için sürekli bilgi paylaş

Avrupa semalarını yine kül bulutu kapladı
Paylaş

İngiltere havayolu şirketi British Airways sün saat 14:00’e kadar İskoçya’ya olan tüm uçuşlarını iptal ettiğini duyurdu. Havayolu şirketleri müşterilerinin mağdur olmaması için sürekli bilgi paylaşımı yaparak uçuş bilgileri hakkında son durumu bildiriyor.

Avrupa hava güvenlik organizasyonu Eurocontrol’den yapılan açıklamada, kül bulutlarının saat 13:00 civarında Londra Heathrow Havalimanı üzerinde olacağının tahmin edildiğini; fakat kül bulutunun ne kadar yoğunlukta olduğunun henüz belirlenmediği ve uçuşa izin verip vermeyeceğinin şimdilik bilinmediği kaydedildi. İngiltere Ulaştırma Bakanı Philip Hammond BBC’ye yaptığı açıklamada, “İzlanda kaynaklı volkanik kül bulutlarının oluşturduğu kaos ile yaşamaya alışmamız gerekiyor.” dedi.

Kül bulutlarının hava sahasını ulaşıma kapatma riskinden dolayı ABD Başkanı Barack Obama ve eşi Michelle Obama, İrlanda gezisini kısa kesip Londra Heathrow Havlimanı’na gelmişti.

İzlanda’daki yanardağın püskürttüğü küller Norveç’in batısı ve Danimarka’ya ulaştı. Norveçli havaalanı işletmecisi Avinor, Grimsvotn yanardağının külleri sebebiyle iki havaalanında ulaşımın olumsuz etkilendiğini açıkladı. Danimarka’nın kuzeybatı kısmındaki hava sahası da uçuşlara kapatıldı. Kopenhag Havaalanı’nda bazı seferler iptal edildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Obama ve Cameron’dan ortak tehdit

SONRAKİ HABER

Stratejik köprü Kuzey Sudan’ın elinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa