30 Ağustos 2013 18:27

Savaşın gölgesinde ‘Barış günü’

SURİYE’ye olası emperyalist müdahalenin, Mısır’da darbenin ve Türkiye’de barış sürecinin hükümet tarafından çözümsüzlüğe doğru itildiği bir dönemde halklar her şeye rağmen alanlarda barış talebini yineleyecek. Emek ve demokrasi güçleri de 1 Eylül Barış Günü mesajlarında bu konu

Savaşın gölgesinde ‘Barış günü’
Paylaş

Çağdaş Hukukçular Derneği 1 Eylül nedeniyle yaptığı açıklamada, Suriye’den Türkiye’ye açık bir saldırı olmadığı sürece Meclis’in aldığı her türlü kararın gayri meşru olacağını belirtti. Açıklamada, iktidarın savaş politikalarına karşı halkların ‘Hayır’ demesinin önemine dikkat çekilirken, savaşa karşı çıkmanın Türkiye’de yaşayan herkesin boynunun borcu olduğu belirtildi.
TMMOB Makine Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Çakar ise, AKP’nin Ortadoğu’da etnik, din ve mezhep ayrılıkları yaratarak savaş yanlısı politikalar izlediğine vurgu yaptı. Hükümetin çözüm sürecinin gerekliliklerini yerine getirmediğine de değinen Çakar, bölgede ve dünyada halkların kardeşliğini dile getirmenin önemine dikkat çekti.
Emekli-Sen’in açıklamasında, emperyalistlere askeri müdahale çağrısı yapan AKP iktidarının tutumunun kesinlikle kabul edilmeyeceği belirtilirken, Türkiye halklarının bu güne kadar AKP’nin politikalarının bedelini ağır bir şekilde ödediği vurgulandı. Çözüm süreciyle birlikte savaş ortamının sona ermesinin önemine dikkat çekilen açıklamada, Kürt silahlı unsurlarının çekilmesinin önemli bir fırsat oluşturduğunu ve bu fırsatın kaçırılmaması gerektiği ifade edildi. (AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Emperyalist müdahaleye hayır

SONRAKİ HABER

Gökkuşağı'nın renklerinden duyulan korku

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...