24 Mayıs 2011 12:30

Obama ve Cameron’dan ortak tehdit

ABD Başkanı Barack Obama ve İngiltere Başbakanı David Cameron, Times gazetesi için birlikte kaleme aldıkları makalede, “İngiltere ve ABD’nin omuz omuza vermesi halinde, kendi halkımız ve tüm dünya hakları daha güvenli ve müreffeh olacaktır” dedi.İki lider, Arap dünyasının demokrasiye geçişi konusunda ısrarcı olacakl

Obama ve Cameron’dan ortak tehdit
Paylaş

İki lider, Arap dünyasının demokrasiye geçişi konusunda ısrarcı olacakları ve reform yanlısı gösterileri kanlı bir şekilde bastıran rejimlere karşı askeri müdahalede bulunabilecekleri mesajını verdi.

“Arap halkının arzu ve isteklerinin bombalar altında kalmasına seyirci kalmayacağız.” diyen iki lider, güç kullanma konusunda istekli olmadıklarını, fakat “ortak değerler ve çıkarların” söz konusu olması halinde harekete geçmek için “sorumluluk sahibi” olduklarını vurguladı.

Makalede ili lider ayrıca, “Karanlığı aydınlığa dönüştürmek isteyenlerin yanında yer alacağız. Baskı ve zulümden kurtulup özgürlüğüne kavuşmak isteyenlere destek olacağız. Demokrasi inşa etmeye çalışanların da yardımına koşacağız.” mesajı verdi. Times’a göre Obama’nın bu yaklaşımı, Arap isyanlarının ilk günlerinde sessiz kalmayı tercih eden ABD Başkanı’nın söyleminde önemli değişikliğe işaret ediyor.

İNGİLTERE ZİYARETİ

ABD Başkanı Obama’nın iki günlük İngiltere resmi ziyareti ise dün başladı.
Ziyaret sırasında iki ülke arasında güvenlik ve dış politika alanlarındaki işbirliğinin daha da geliştirilmesi için “ortak güvenlik strateji kurulunun” oluşturulması öngörülüyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kahn’ın aleyhine delil bulundu

SONRAKİ HABER

Avrupa semalarını yine kül bulutu kapladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...