30 Ağustos 2013 15:03

Diyarbakır'da Türk-İş 1 Eylül'e güçlü katılacak

Türk-İş’e bağlı sendikaların Diyarbakır şubeleri düzenledikleri basın toplantısında, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde İstasyon Meydanı’nda gerçekleşecek olan mitinge güçlü biçimde katılacaklarını belirterek, AKP hükümetine çözüm sürecinin ruhuna uygun adımlar atmasını

Diyarbakır'da Türk-İş 1 Eylül'e güçlü katılacak
Paylaş

Türk-İş binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Tes-İş 1 Nolu Şube Başkanı Ali Öncü, Ortadoğu’daki yeni gelişmelerin dünya savaşını zorlayan riskler taşıdığını söyledi.

Ortadoğu’nun en kalabalık ve kadim halklarından olan Kürtlerin, Rojava’da yaşadıklarını egemen güçlerin görmezden geldiğini söyleyen Öncü, “Oysa Ortadoğu dengelerini ciddi biçimde etkileyen ve kimi alanlarda da belirleyen temel sorun Kürt sorunudur” dedi. Ortadoğu’daki tüm gelişmelerin Türkiye’yi doğrudan etkilediğini söyleyen Öncü, bu dönemde AKP’nin sürecin ruhuna ve amacına uygun adımları acilen atması gerektiğini belirtti. AKP’nin çözüm için adım atmaması durumunda Ortadoğu’daki gelişmelerin Türkiye’yi de savaşın içerisine çekeceğini vurgulayan Öncü, 1 Eylül Dünya Barış gününde Diyarbakır’da kutlanacak barış mitingine güçlü bir katılım ve destek sağlayacaklarını dile getirdi.


‘AKP ÖNCE KENDİ ÜLKESİNDE DEMOKRASİYİ SAĞLASIN’

Diyarbakır Barış Meclisi, İstasyon Meydanı’nda düzenlenecek mitinge katılım çağrısı yaptı. SES Diyarbakır Şube binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Türkiye Barış Meclisi Sekretarya Üyesi Mehmet Emin Güler, Ortadoğu’daki gelişmelere dikkat çekerek, Türkiye’nin uluslararası terör örgütlerine ve çetelere eğitim ve sağlık hizmeti, silah temini ile barınma imkanları sağlayarak Rojava’daki kazanımların engellemek istendiğine dikkat çekti.

Çözüm sürecine herkesin samimi ve sorumlu yaklaşması gerektiğini söyleyen Güler, “Kendi içinde demokratikleşmeyi, insan hak ve özgürlüklerinin egemen olmasını sağlamayan bir ülkenin dışarıya karşı barış ve demokrasi havarisi kesilmesi mümkün değildir” dedi. Diyarbakır ve bölge halkını bir daha çatışmalı sürecin yaşanmaması için Newroz ruhuyla barışı haykırmaya devam edeceğini belirten Güler, “Savaş, baskı, zulme ve yok saymaya karşı 1 Eylül’de İstasyon Meydanı’nda olacağız” dedi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Van’da bölge mitingi düzenlenecek

SONRAKİ HABER

HDK Kadın Meclisi barış ve özgürlük istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...