30 Ağustos 2013 14:56

Kadınlar AKP’ye ‘êdî bes e’ dedi

Demokratik Özgür Kadın Hareketinin çağrısıyla Urfa’da düzenlenen yürüyüşte bir araya gelen kadınlar, çatışmalı ortamda en çok kadın ve çocukların zarar gördüğünü belirterek, hükümetin savaş politikalarını kınadı.Ellerinde ‘Sınırda sınırsız AKP zulmü’, ‘

Kadınlar AKP’ye ‘êdî bes e’ dedi
Paylaş

Demokratik Özgür Kadın Hareketinin çağrısıyla Urfa’da düzenlenen yürüyüşte bir araya gelen kadınlar, çatışmalı ortamda en çok kadın ve çocukların zarar gördüğünü belirterek, hükümetin savaş politikalarını kınadı.

Ellerinde ‘Sınırda sınırsız AKP zulmü’, ‘AKP Mısır’da demokrat, Rojava’da katliamcı’, ‘AKP’nin İslamı Rojava’da tükendi’ yazılı dövizlerle Topçu Meydanı’nda bir araya gelen kadınlar, Ahmet Bahçıvan İş Merkezine yürüdü. Burada kadınlara seslenen Sibel Sütpak, Suriye’ye olası bir müdahalenin halklara yıkım getireceğini söyledi. İşgal planları yapan ülkelerin Ortadoğu’ya özgürlük götürmeyeceğini aksine çok despotik yönetimleri hakim kılmak istediklerini belirten Sütpak, “Kapitalist sistem kendi hegemonyasını sağlamak için hiçbir vahşetten çekinmiyor. Her yöntemi kendine hak görüyor” dedi. Rojava’daki çatışmalara değinen Sütpak, “Rojava devrimini sahiplenmenin zamanıdır. Katliam ve kırımlara êdî bes e (artık yeter)  demenin zamanıdır. AKP açlıkla terbiye etme politikasına son vermeli, Rojava halkına yardımların ulaşabilmesi için sınır kapılarını açmalı” dedi. (URFA)

ÖNCEKİ HABER

‘Kürtlerin özgürlüğü, Ortadoğu’nun özgürlüğüdür’

SONRAKİ HABER

Van’da bölge mitingi düzenlenecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...