30 Ağustos 2013 09:16

Beyaz Saray: Limitli bir yanıt düşünüyoruz

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest Beyaz Saray'da düzenlenen günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı."Suriye’ye kimyasal silah konusunda verilmesi muhtemel cevabın Irak’a askeri müdahale ile karşılaştırılmaması gerektiğini" belirten Earnest, bu konuda Barack Obama'nın net kararı vermediğin

Beyaz Saray: Limitli bir yanıt düşünüyoruz
Paylaş

"Suriye’ye kimyasal silah konusunda verilmesi muhtemel cevabın Irak’a askeri müdahale ile karşılaştırılmaması gerektiğini" belirten Earnest, bu konuda Barack Obama'nın net kararı vermediğine vurgu yaptı. Earnest ‘çok farklı ve limitli’ bir cevap düşündüklerini dile getirdi.

Suriye hükümetinin kimyasal silah saldırılarının arkasında olduğuna inandıklarını söyleyen Earnest bu konuda istihbari çalışmaların halen sürdüğünü belirtti. Detayların bu araştırmaların sona ermesinin ardından açıklanacağını söyleyen
Earnest bazı dünya liderlerinin ve Arap Birliği gibi kuruluşların da kimyasal saldırıya cevap verilmesi düşüncesinde olduklarını dile getirdi.

'KENDİ YASAL GEREKÇEMİZİ OLUŞTURURUZ'

Earnest ABD’nin kimyasal silah konusunda verilecek cevap noktasında yasal gerekçe ihtiyacı olursa bunu kendileri oluşturacaklarını ifade etti. Bu konuda öncelikle Obama’nın son kararı vermesi gerektiğini vurgu yapan Earnest, “Başkanın kararını gerçekleştirmek veya desteklemek için yasal gerekçe gerekirse kendi gerekçemizi oluştururuz” dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İngiltere'de Suriye'ye müdahale izni çıkmadı

SONRAKİ HABER

CAS, Beşiktaş'ın cezasını onadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...