29 Ağustos 2013 21:15

Aleviler Hatay’a yürüyecek

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, başta Suriye olmak üzere, Ortadoğu’daki savaşlara, katliamlara tepki, Rojava’ya destek vermek için ve Türkiye’de gezi direnişinde yaşamını yitirenlere karşı adaletsizliğe karşı yarın Hatay’da olacaklarını açıkladı. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkan

Aleviler Hatay’a yürüyecek
Paylaş

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, başta Suriye olmak üzere, Ortadoğu’daki savaşlara, katliamlara tepki, Rojava’ya destek vermek için ve Türkiye’de gezi direnişinde yaşamını yitirenlere karşı adaletsizliğe karşı yarın Hatay’da olacaklarını açıkladı.
 Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Kemal Bülbül yazılı açıklama yaptı. AKP’nin ‘komşularla sıfır sorun’ aldatmacası ile bölgede ‘Yeni Osmancılık’ oyunu oynadığını kaydeden Bülbül, AKP’nin Suriye’de Alevi toplumuna, Kürt halkına ve mazlum Suriye halklarına karşı yürütülen katliam politikasının aktörü ve ortağı olduğunu ifade etti.  

AKP DÜŞMANLIĞI KÖRÜKLÜYOR

Bülbül, Türkiye’de de  sahte Alevi açılımıyla ve Gezi direnişi sırasında öldürülen Alevi gençleri hatırlattı. Bülbül yapılacak olan yürüyüşle süren katliam politikalarına ses çıkartacaklarına dikkat çekti. Kemal Bülbül, inançların eşitliği ve halkların özgürlüğü için Hatay’a yürüyeceklerini belirtti.  

PSAKD 1 Ağustosta Adana’da basın açıklaması yapılacak. Ardından 1 Eylül’de Antakya’daki “1 Eylül Dünya Barış Günü”  etkinliğine katılacak. Ardından Ali İsmail Korkmaz ve Abdullah Cömert’in ailelerine ziyaretlerde bulunacak. Yürüyüş için Ankara’dan otobüsler kaldırılacak. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sağlık-Sen başkanı performansı savundu

SONRAKİ HABER

Alevi tutukluya kötü muamele Meclis'te

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...