24 Mayıs 2011 12:15

İstanbul Yansımaları Yıldız Sarayı’nda

ŞEHİR Müzesinde Müzeler Haftasının son günü olan dün 18.00’de ‘İstanbul Yansımaları’ sergisi açıldı. 24 Haziran’a kadar izlenebilecek sergi 2008’den bu yana idgsa80 grubunun üç yıla yayılmış “İstanbul-u-yorum” sergilerinden 33 esere ev sahipliği yapıyor. İstanbul’u farklı yönleriyl

İstanbul Yansımaları Yıldız Sarayı’nda
Paylaş

ŞEHİR Müzesinde Müzeler Haftasının son günü olan dün 18.00’de ‘İstanbul Yansımaları’ sergisi açıldı. 24 Haziran’a kadar izlenebilecek sergi 2008’den bu yana idgsa80 grubunun üç yıla yayılmış “İstanbul-u-yorum” sergilerinden 33 esere ev sahipliği yapıyor. İstanbul’u farklı yönleriyle yorumlayan sanatçılar arasında gazetemiz yazarlarından Özcan Yaman da yer alıyor.

1939 yılında kurulan müze, Osmanlı İmparatorluğunun dördüncü büyük sarayı olan Yıldız Sarayı’nın Güzel Sanatlar binasında 1988 yılından beri hizmet veriyor. 1988’de Yıldız Sarayı’na taşınan ve Şehir Müzesi adıyla yeniden hizmete açılan müze, sergileme alanı olarak düzenlenen, iki katlı uzun salondan oluşmaktadır.
İstanbul kenti için önemli bir müze niteliğini taşıyan Şehir Müzesi’nin koleksiyonunda genellikle 18 ve 19’uncu yüzyıllara ait ve Osmanlı dönemi İstanbul’unun sosyal hayatını yansıtan eserler, tablolar, yazı-resimler ve hat levhaları, kumaşlar, ölçek, terazi ve ağırlıklar, mühürler, cilt kalıpları, keramik ve çiniler, bulunuyor.

Sergi katılımcısı İDGSA80’liler: Alev Demirkesen, Ali Dirier,  AliTekin Çam, Ayşe Şefika Fırat , Cahide Erel, Çağla Tuğal Göksu, Dilara Gürses, Eda Bahadınlı, Egem Uzer, Hakan Kürklü , Halime Çerşit , İdil Aba, İlknur Şanal, jale Barahya, Kurtuluş Mehmet Sönmez, Kutay Uzer , M.Hülya Şanes Doğru ,Mediha Aşkın , Meral Değer, Meral Pekün, Merih Kurtul , Mustafa Fehmi İlik, Münevver Cillov , Münevver Çarkgil  Aksoy , Nesteren Silivrili , Neşe Meral , Nilhan Sesalan , Özcan Yaman , Öznur Aydın , Recep Baydemir, Refik Tiniş, Sema Bıyıklıoğlu, Serap Gümüşoğlu. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Politik aşure kaynıyor

SONRAKİ HABER

Kısa olsun kalıcı olsun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...