29 Ağustos 2013 20:21

Koza’da Türkiye ilk gösterimleri

EYLÜL ayında 20. yılını kutlayacak olan Adana Altın Koza Film Festivali’nin uluslararası bölümünde, Cannes, Berlin gibi festivallerden ödüllerle döndükten sonra Türkiye’de ilk kez izleyici ile buluşacak filmler bulunuyor.16-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalde, Dünya Sineması böl&uum

Koza’da Türkiye ilk gösterimleri
Paylaş

EYLÜL ayında 20. yılını kutlayacak olan Adana Altın Koza Film Festivali’nin uluslararası bölümünde, Cannes, Berlin gibi festivallerden ödüllerle döndükten sonra Türkiye’de ilk kez izleyici ile buluşacak filmler bulunuyor.
16-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalde, Dünya Sineması bölümünden, Coen Kardeşler’in, Cannes’da yarışan ve Büyük Ödülü alan son filmi Insıde Llewyn Davıs’in Türkiye’deki ilk gösterimi yapılacak.
Dünya Sineması bölümünde, Türkiye’deki ilk gösterimleri yapılacak olan merakla beklenen bazı filmler arasında Berlin Film Festivali’nde büyük beğeni toplayan ve En İyi Kadın Oyuncu ödülüne layık görülen, Sebastian Lelio imzalı ‘Glorıa’, bu yılki Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için yarışan filmler arasında yer alan, Amerikan bağımsız sinemasının önemli isimlerinden Jim Jarmush’un yönettiği ‘Sadece Aşıklar Hayatta Kalır’, ‘Bir Ayrılık’ adlı filmiyle büyük ses getiren Ashgar Farhadi’nin yönettiği, bu yıl Cannes Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanan ‘Geçmiş’, Cannes’da Jüri Özel Ödülü’ne layık görülen, Kore-Eda Hirakazu imzalı ‘Benim Babam Benim Oğlum’ filmleriyle ses getiren Meksikalı Amat Escalante’ye Cannes’da En İyi Yönetmen ödülünü getiren  ‘Heli’Arnaud Desplechin imzasını taşıyan, Cannes’da altın Palmiye için yarışmış olan ‘Düş Ve Gerçek’, Janos Szasz’ın yönettiği Macaristan yapımı ‘Not Defteri’, yönetmen Hany Abu-Assad’ın son filmi ‘Ömer’ ve Cannes’da Eleştirmenler Haftası İzleyici Ödülünü kazanan, Ritesh Batra’nın yönettiği  ‘Sefertası’ yer alıyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Bizim için bir tehdit yok’

SONRAKİ HABER

Mezopotamya sinemayı Mardin’de izleyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...