29 Ağustos 2013 20:10

Diyarbakırlı futbolculardan Volkan Şen’e destek

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor futbolcuları geçtiğimiz günlerde Trabzonspor ile Çaykur Rizespor arasında oynanan maçta taraftarların küfürlü tezahüratı sonrası ağlayarak sahayı terk eden Volkan Şen’e destek açıklaması yaptı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binasındaki Belediyespor kul&uum

Diyarbakırlı futbolculardan Volkan Şen’e destek
Paylaş
Faruk Ayyıldız

STADYUMLARDA KÜFÜR, ŞİDDET TOHUMLARI EKİLİYOR

Toplantıda konuşan kulüp başkanı Metin Kılavuz, sporun ruhuna aykırı olan küfür ve hakaretlerin kabul edilemez olduğunu söyleyerek, futbolculara küfür eden kişilerin müsabakaları izlememesini istediklerini belirtti. Uzun zamandır salonlarda, stadyumlarda küfür ve hakaretin tohumlarının ekildiğini aktaran Kılavuz, Volkan Şen olayıyla sporda şiddetin devam ettiğini gördüklerini ve bunun son bulması gerektiğini vurguladı.

SPOR EMEKÇİLERİ KÜFÜRÜ HAK ETMİYOR

Sporcular adına basın açıklamasını okuyan Büyükşehir Belediyespor Kaptanı Erhan Eren,  futbol emekçilerinin hakareti ve küfür hak etmediklerini söyledi. “Sahada işini yapmaya çalışan savunmasız sporculara küfür edenlere de seslenen Eren, “Sizin de aileleriniz var. Kendinize yapılmasını istemediğiniz davranışları bize neden reva görüyorsunuz” diye konuştu. Sahadaki futbolculara küfür edenlerin, kendilerini futbolcuların yerine koyarak, düşünmeleri gerektiğini söyleyen Eren, farklı meslek icra edenlerin beğenilmediği zamanlar küfürle karşılaşmadığını aktardı.

PROFESYONELLİK ADI ALTINDA KÜFÜRÜ KABUL EDEMEYİZ

Volkan Şen’in sahayı terk etmesini ‘profesyonellikle bağdaşmaz’ şeklinde yorumlayanlara da tepki gösteren Eren, “Küfüre sessiz kalan ve profesyonellik adı altında her hareketi onaylayan zihniyeti kınıyoruz” dedi. Futbolcunun her hakareti kabullenmesi gerektiğini savunan yönetici mantığını da reddettiklerinin altını çizen Eren, futbolcuların tepki göstermeye hakkı olduklarını söyledi. Kulüp yönetimlerinin tribünde küfür eden taraftar istemiyoruz şeklindeki açıklamalarını da desteklediklerini vurgulayan Eren, “Taraftar gruplarından ve yöneticilerden sahadaki spor emekçilerine sahip çıkmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

Teknik Direktör Turhan Özyazanlar ise teknik adamların ve yöneticilerin bu tür durumlar karşısında popülist tavırlara kapılmadan, durumu cesaretle kınamaları gerektiğini söyledi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Barışı savunmalıyız

SONRAKİ HABER

Polise saldırı: 15 kişi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...