29 Ağustos 2013 20:07

Barışı savunmalıyız

AVCILAR Gezi Dayanışması Forumu’nda Ortadoğu’yu ve savaş konuşuldu.BirGün Gazetesi yazarı İbrahim Varlı ve gazetemiz yazarı Fehim Işık’ın konuşmacı olarak katıldığı forumda savaşa karşı barışın önemi vurgulandı.Fehim Işık, “Hepimiz savaş karşıtıyız, savaşı halklara dayatan emperyalizm ve işbirlikçileridir&rdquo

Barışı savunmalıyız
Paylaş
Tolga Alp Turgut

BirGün Gazetesi yazarı İbrahim Varlı ve gazetemiz yazarı Fehim Işık’ın konuşmacı olarak katıldığı forumda savaşa karşı barışın önemi vurgulandı.

Fehim Işık, “Hepimiz savaş karşıtıyız, savaşı halklara dayatan emperyalizm ve işbirlikçileridir” dedi. Türkiye’deki halkların bu savaşa karşı çıkması gerektiğini belirten Işık, halkların kendi kimlik ve dilleriyle yaşayabilecekleri yeni demokratik statüler oluşturması ve savaşa karşı barıştan yana olmaları gerektiğini ifade etti.
İbrahim Varlı da, Suriye’ye emperyalist müdahalenin kabul edilemeyeceğini, savaşa hayır diyenlerin sayısının her gün arttığını ve artması gerektiğini belirtti. Varlı, bütün emek örgütlerinin sokağa çıkıp emperyalist savaşa hayır diyeceğini de vurgu yaptı.  Emekli bir polis memuru olan Feridun Tekiner, hükümetin Suriye’deki savaş politikalarının kabul edilemeyeceğini, yurtta sulh cihanda sulh olması gerektiğini ifade etti. Başka bir konuşmacı, hükümetin dış politikasını eleştirerek, petrol için yapılan savaşın Türkiye’nin savaşı olmama gerektiğini söyledi. Yurtdışında yaşayıp forumu tesadüfen görüp söz alan Dursun Ali Çiçek, hakların kardeşliğinin savaşa engel olacağını ifade etti.
Forumda, hükümetin politikalarının, televizyonlarımızı açtığımız her an tarafı olmamamız gereken bir savaşın içinde bulunabileceğimize dikkat çekilerek, cumartesi günü yapılacak forumun konusu “barış için ne yapabiliriz” olarak belirlendi.
(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hasta tutuklu Kemal Avcı tahliye edildi

SONRAKİ HABER

Diyarbakırlı futbolculardan Volkan Şen’e destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...