29 Ağustos 2013 19:51

Performansı savundu

MEMUR-SEN’e bağlı Sağlık-Sen Başkanı Metin Memiş, 7 gün içerisinde sona eren toplu sözleşme görüşmelerinde yüzlerce taleple masaya oturduklarını, ancak sadece 7 kazanım sağladıklarını açıkladı. Sağlıkta iş yükünün arttığını açıklayan Memiş, buna rağmen performans uygulamasının değiştirilerek devam

Performansı savundu
Paylaş

MEMUR-SEN’e bağlı Sağlık-Sen Başkanı Metin Memiş, 7 gün içerisinde sona eren toplu sözleşme görüşmelerinde yüzlerce taleple masaya oturduklarını, ancak sadece 7 kazanım sağladıklarını açıkladı. Sağlıkta iş yükünün arttığını açıklayan Memiş, buna rağmen performans uygulamasının değiştirilerek devam etmesini savundu. Memiş, sağlıkta şiddet sorunun ise uygulanan sağlık politikalarının sonucu değil toplumsal algıdan kaynaklandığını iddia etti.
Basın mensuplarıyla kahvaltıda buluşan Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş, evli ve iki çocuklu 4-c’li bir çalışanın net maaşının 984 TL’ye yükseldiğini söyleyerek övündü. Memiş, sağlık çalışanlarının mesai ve ek ödemeler dahil maaşa yansıyacak bütün artışın yüzde 10’a denk düştüğünü söyledi.

İŞ YÜKÜ 5 KAT ARTTI

Memiş, sağlıkta dönüşüm programının hayata geçmesiyle sağlık emekçilerinin iş yükünün 5 kat arttığına dikkat çekerken, tüm sağlık örgütleri ve hekimlerin karşı çıktığı performans uygulamasının kaldırılması yerine yeniden düzenlenmesi gerektiğini savundu.  Memiş, sağlık çalışanlarına uygulanan ve her geçen gün artan şiddet sorununu toplumsal algıya bağladı. İnsanların gün içinde yaşadığı stres ve hırsı sağlık çalışanlarından çıkardığını söyleyen Memiş, bu sorunun iş bırakma eylemleriyle değil toplumsal farkındalık yaratılarak çözüleceğini savundu. (AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Doğal gaza zam yapılmamalı’

SONRAKİ HABER

Ali İsmail’i döven polisler gizleniyor mu?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...