29 Ağustos 2013 19:47

Ölüm orucu Meclise taşındı

Kaldığı cezaevinde Alevi kimliği nedeniyle uğradığı kötü muamele nedeniyle ölüm orucuna giren Sevcan Dönmez’e hücre cezası verilmesi Meclis gündemine taşındı. İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in yanıtlaması talebiyle verdiği soru önergesinde, Dönmez’e fiziki saldırı

Ölüm orucu Meclise taşındı
Paylaş

Tüzel, Dönmez’in memleketi Dersim’e sevk talebinin neden kabul edilmediği hakkında da bilgi istedi.
Tüzel, mevzuat gereğince ölüm orucundaki hükümlü, vasisi veya vekili ile görüşmeyi reddetse bile böyle bir durumda vasisinin ve vekilinin görüşünün alınması gerektiğini belirtti. Aynı şekilde Dönmez’in talebi olmasa dahi avukatı ve vasisinin kendisiyle görüşmesinin sağlanması gerektiğini vurgulayan Tüzel, “Sağlık durumu kötüye giden Dönmez’e 60 gün hücre cezası verilmesi insan hakları ihlali değil midir?​” sorusuna yanıt istedi. (Ankara/EVRENSEL)


NE OLMUŞTU?

Kocaeli Kandıra 1 No’lu T Tipi Cezaevi’nde adli suçtan hükümlü bulunan Sevcan Dönmez’in Alevi kimliği nedeniyle aynı koğuşta kaldığı 13 kişi tarafından saldırıya maruz kaldığı belirtilmişti. Can güvenliği olmadığı için Dersim’e sevkini isteyen Dönmez, talepleri kabul edilmediği, tedavisi yapılmadığı, işkence ve kötü muamele gördüğü için ölüm orucuna başlamıştı.
6 gündür su almayan, yakınları ve avukatının görüşme talebini de reddeden Dönmez, durumunun kötüleşmesi üzerine önceki gün hastaneye kaldırılmış, hastanede tedaviyi kabul etmemesi üzerine yakınları ve avukatı ile görüştürülmeden tekrar cezaevine götürülmüştü. Ölüm orucundaki Dönmez’e ‘huzursuzluk yarattığı ve gardiyanlarla tartıştığı’ gerekçesi ile 60 gün hücre cezası ve 1 ay iletişim cezası verildiği basına yansıdı.

ÖNCEKİ HABER

Yangın tüpleri boş çıktı

SONRAKİ HABER

Para arzı yükseldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...