29 Ağustos 2013 18:37

'TİS görüşmesinde anlaşmaya varıldı'

Tekstil-İş Sendikası Genel Sekreteri Muzaffer Subaşı, Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası ile TİS için gerçekleştirdikleri görüşmelere ilişkin yaptığı açıklamada, anlaşmaya vardıklarını belirtti.DİSK'e bağlı Tekstil İşçileri Sendikası (Tekstil-İş) Genel Sekreteri Muzaffer Subaşı, Tekstil-İş Sendikası i

'TİS görüşmesinde anlaşmaya varıldı'
Paylaş

Tekstil-İş Sendikası Genel Sekreteri Muzaffer Subaşı, Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası ile TİS için gerçekleştirdikleri görüşmelere ilişkin yaptığı açıklamada, anlaşmaya vardıklarını belirtti.

DİSK'e bağlı Tekstil İşçileri Sendikası (Tekstil-İş) Genel Sekreteri Muzaffer Subaşı, Tekstil-İş Sendikası ile Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası arasında gerçekleştirilen Toplu İş Sözleşmesi'ne (TİS) ilişkin yazılı açıklama yaptı. 23. Dönem TİS görüşmelerinde anlaşma sağlandığını belirten Subaşı, 1 Nisan 2013 tarihinden itibaren ilk altı ayda yüzde 5, ikinci altı ayda ise yüzde 3 ücret artışı gerçekleştirildiğini kaydetti. İkinci yılın ilk altı ayında yüzde 3 ikinci altı ayda ise yüzde 4 artış gerçekleştirildiğini belirten Subaşı, "Enflasyonun ücret artışlarının üzerinde olması halinde fark ücretlere yansıtılacaktır" dedi. Ücretlere ayrıca her kıdem yılı için 7 TL kıdem zammı ekleneceğini belirten Subaşı, "Bir önceki dönemde yılda 72 yevmiye ikramiye alan tüm üyelerimizin ikramiyeleri yılda 120 yevmiyeye yani 4 aylık ikramiyeye yükseltilmiştir" ifadelerini kullandı. Tekstil sektöründe yoğun çalışmanın olduğunu söyleyen Subaşı, "Buna göre fazla çalışma ücreti, hafta tatili, genel ve ulusal bayramlarda 3 yevmiye, dini bayramlarda ise 4 yevmiye olarak ödenecektir" dedi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

İhvan liderlerinden Beltagi tutuklandı

SONRAKİ HABER

Fenerbahçe 'seçimli olağanüstü' kararı aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...