29 Ağustos 2013 13:50

Suriye, BM’den üç bölgede daha araştırma istedi

Suriye yönetimi, BM’den muhalif grupların kimyasal silah kullandığı iddia edilen üç bölgede daha araştırma yapmasını istedi.İrna haber ajansının bildirdiğine göre Suriye’nin BM Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, BM’den muhalif grupların Suriye güvenlik güçlerine karşı kimyasal silah kullandığı üç b&oum

Suriye, BM’den üç bölgede daha araştırma istedi
Paylaş

Suriye yönetimi, BM’den muhalif grupların kimyasal silah kullandığı iddia edilen üç bölgede daha araştırma yapmasını istedi.

İrna haber ajansının bildirdiğine göre Suriye’nin BM Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, BM’den muhalif grupların Suriye güvenlik güçlerine karşı kimyasal silah kullandığı üç bölgede daha araştırma yapılmasını istedi.

Caferi, dün gazetecilere yaptığı açıklamada “BM Genel Sekreteri Ban ki Moon’dan BM denetçilerinin muhalif silahlı grupların Suriye güvenlik güçlerine karşı kimyasal silah kullandığı üç bölgede acilen inceleme yapması istedik” dedi.

Beşar Caferi, Suriye’ye yönelik askeri müdahale söylentileriyle ilgili olarak da İsrail’in ABD'yi Suriye’ye askeri müdahalede bulunması için teşvik ettiğini belirtti ve “herhangi bir ülkeye askeri müdahalede bulunma kararı verebilecek olan tek yer Birleşmiş Milletlerdir” dedi. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Palalı saldırgan serbest bırakıldı!

SONRAKİ HABER

Sınır illerinde 'kimyasal saldırı' hareketliliği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...