28 Ağustos 2013 18:59

Savaşa sürükleniyoruz

SURİYE’ye olası askeri müdahalenin tartışmaların sıcaklığı yaşandığı ve Kürt sorununda çözüm sürecine ilişkin tartışmaların yaşandığı bir dönemde Eyüp’e bağlı Alibeyköy’de vatandaşlarla  görüştük.İHD İstanbul Şubesinin Eski Yöneticisi Abdulaziz Akyol, Türkiye’nin p

Savaşa sürükleniyoruz
Paylaş
Aynur Seyrek

İHD İstanbul Şubesinin Eski Yöneticisi Abdulaziz Akyol, Türkiye’nin pohpohlanarak, Ortadoğu’da savaşın içine çekilmek istendiğini belirtti. Akyol, “İçeride ise başta Kürt halkı olmak üzere tüm ötekiler de bu politikalardan direk etkileniyor. Ve ötekilerin sorunu çözülmeden da barış tam anlamıyla sağlanamayacak” dedi. Akyol, Halkların Demokratik Kongresinin (HDK) tüm ötekiler arasında bir kardeşlik görevi kuracağını söyledi. Mahallede esnaf olan Muzaffer Ceylan, çözüm sürecine ilişkin hükümetin adım atmadığını belirtti. Çatışmaların başlamasından endişe ettiklerini ifade eden Ceylan, hükümetin dış politikasını da eleştirdi. Kürt halkına karşı iki yüzlü politikaların sürdüğünü anlatan Ceylan, “Bunları anlatmak özellikle batıdaki halkın farkında olması çok önemli” dedi. Ceylan, bunun için de HDK’nin başta Türk ve Kürt halkı olmak üzere halklar arasında köprü kurmasının, barış için önemli olduğunu belirtti.
BDP Eyüp İlçe Başkan Yardımcısı, Düzgün Aslan, 1 Eylül’ün hem barışın günü olarak hem de çözüm süreci açısından önemli bir tarih olduğunu söyledi. Çözüm sürecinin tek taraflı yürüdüğünü belirten Aslan, Hükümetin bir adım dahi atmadığını kaydetti. Aslan, “Kürt halkı artık savaşmak değil siyaset yapmak istiyor” dedi. HDK’nin ülke için önemli bir birliktelik olduğunu söyleyen Aslan, HDK’nin geleceğe çalınmış bir maya olduğunu ve bu mayanın tutacağını ifade etti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hükümet anayasada yalpalıyor

SONRAKİ HABER

Çok dilli barış mitingi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...