24 Mayıs 2011 11:45

Blok Aydın’da Alevilerle buluştu

AYDIN’da Alevilerin yoğun olarak yaşadığı merkeze bağlı Çeştepe Beldesi’nde Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku’nun seçim bürosu açılışı yapıldı. Açılışa BDP İl Başkan Yardımcısı Alattin Erdoğan ve BDP İl Yöneticileri, Ovaeymir Beldesi Belediye Başkanı Muzaffer Yöndemli, EMEP İl Başkanı Abdurr

Blok Aydın’da Alevilerle buluştu
Paylaş
Aydın Kirsiz

AYDIN’da Alevilerin yoğun olarak yaşadığı merkeze bağlı Çeştepe Beldesi’nde Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku’nun seçim bürosu açılışı yapıldı. Açılışa BDP İl Başkan Yardımcısı Alattin Erdoğan ve BDP İl Yöneticileri, Ovaeymir Beldesi Belediye Başkanı Muzaffer Yöndemli, EMEP İl Başkanı Abdurrahman Saran ve EMEP İl yöneticileri, ÖDP Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can, Eğitim Sen Yöneticileri, İHD Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan BDP İl Başkan Yardımcısı Alattin Erdoğan “Çeştepe’de ciddi bir devrimci damar var. Bu damarın açığa çıkarılması için emek güçlerinin daha çok çalışması gereklidir” dedi. Alevilerin de Kürtler kadar acı çektiğini belirten Erdoğan, “Osmanlı’da Hallacı Mansur’un derisi yüzüldü, Pir Sultanlar asıldı. Cumhuriyet tarihinde ise Gazi, Sivas, Maraş katliamları yapıldı. Asimilasyona tabi tutulan Aleviler için Pir Sultan’ın Şah Kapısı Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku’dur” şeklinde konuştu. Daha sonra söz alan Emek Partisi İl Başkanı Abdurrahman Saran Başbakan’ın mitinglerde Alevilere hakaretler ettiğini, bu konuda Kılıçdaroğlu’nun sessiz kaldığını dile getirerek, “Parti başkanının değişmesiyle parti zihniyeti değişmiyor” dedi. Son olarak söz alan Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku Aydın Bağımsız Milletvekilli Adayı Mehmet Bayraktar, Çeştepe’de olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, 87 yıllık Cumhuriyet anlayışının bilinç çarpıklığı yaratığını, CHP’nin halkın değil devletin partisi olduğunu vurguladı. Bayraktar, “CHP korucudur, halkı değil devleti koruyan zihniyete sahiptir. Maraş’ta, Gazide, Sivas’ta yönetimde olduğu halde halkı koruyamamıştır. Kürt Katliamlarının Mimarı da İsmet İnönü değil midir?​” diye sordu. (Aydın/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘EVLERİMİZİ VE KÜLTÜRÜMÜZÜ YOK ETTİLER’ DİYEN ROMENLER’DEN BLOK ADAYI AVCI’YA DESTEK

SONRAKİ HABER

TKP binasına saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...